Gastro-venner: Hverdagsfester & Weekendgæster med Anne-Sophie Lahme
Anne-Sophie Lahme er et selverklæret madøre, der tror på, at mad skal skabe glæde og danne fællesskaber – og dermed selvsagt en gastro-ven lige efter vores hoved.
Anne-Sophie har skabt sin tredje kogebog ud fra tanken om, at det ikke behøver at være et uoverskueligt projekt at samles mange om et måltid – hverken i hverdagen eller ved festlige lejligheder. Med bogen Hverdagsfester & Weekendgæster opfordrer Anne-Sophie Lahme os til "at favne festen, både den i hverdagen og livets helt store øjeblikke, på en lettere, sjovere, rundere og lidt mere hjemmelavet måde."
Vi kunne ikke være mere enige – og den inspirerende kogebog er selvfølgelig at finde i vores kuraterede udvalg af de bedste kogebøger, som du finder her
Anne-Sophie forholder sig ikke blot til fødevarer som det selverklærede madøre, hun er. I sit professionelle virke som opskriftsudvikler, madskribent og i arbejdet med kommunikation om fødevarer, bl.a. som foredragsholder om fødevaretrends, er mad og holdninger en stor del af Anne-Sophies daglige arbejde. Hun har selvfølgelig også en holdning til olivenolie: "Mange tror olivenolie er sådan noget fedtstof til bunden af gryden, når man laver kødsauce, og hvor den misforståelse kommer fra, det forstår jeg slet ikke. Olivenolie er krydderi, smag og aroma, det er duften af ferie i Grækenland, smagen af Mamas italienske pasta og et eksotisk strejf af Marrakech. Det er alt det, du forbinder med god smag samlet i hver enkelt lille dråbe. Du kan ødelægge et godt måltid ved at bruge en dårlig olie. Det er faktisk så simpelt det kan siges."
Vi har fået lov at dele tre af vores yndlingsopskrifter fra Hverdagsfester & Weekendgæster, som en skøn smagsprøve på bogens over 60 opskrifter. Drømmer du om hele kogebogen fuld af inspiration til gæstemad, finder du Hverdagsfester & Weekendgæster her.
SAFRANRISOTTO MED BUTTERNUTSQUASH & FENNIKEL
Anne-Sophie Lahmes version af den ærkeitalienske risotto er enkel, men magisk: uimodståelig skønhed fra lidt safran og med et lækkert lakridsagtigt strejf fra fennikel. Find opskriften på safranrisotto her
BACCALA PÅ RISTET BRØD
I Anne-Sophies opskrift på den elskede middelhavsret baccala røres den saftige torsk cremet med lidt god olivenolie og serveres på ristet brød. Find opskriften på baccala her
ULVETIME-GRATIN
Anne-Sophies Ulvetime-gratin er perfekt til ulvetime-sulten, når den rammer børn såvel som voksne. Den mættende kartoffel-broccoli-gratin er hurtig og let at lave – og så løfter den cremede svampesauce retten til et skønt hverdagsfestmåltid. Find opskriften på ulvetime-gratin her
Find mere inspiration i vores opskrifts-univers her