Salat med lynstegt andebryst
Røget andebryst bringer smagsløgene og tankerne til Frankrig. Her får du vores opskrift på en elegant sprød, grøn salat med røget andebryst. Salaten er utrolig nem og hurtig at lave, men imponerer altid og smager som en drøm.
Til denne salat har vi valgt en klassisk vinaigrette, da den giver den perfekte fylde, frugtagtighed og syrlighed. Valnødder, pærer og pærechutney med Moscato sætter prikken over i'et.
Antal 4 personer | Arbejdstid 15 min | Tid i alt 15 min |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Olivenolie, fx denne økologiske franske olivenolie
Vineddike, fx hvidvinseddike fra Modena
Pære/Moscato-chutney
Fra markedet
Røget andebryst, skåret i mundrette skiver
2 modne, faste pærer i skiver
Saften fra 1 citron
400 g blandede sprøde salatblade, gerne let bitre fx krølsalat, radicchio, julesalat
En håndfuld hakkede valnøddekerner, evt. ristede på en pande
Evt 30 g Pecorino, revet groft
Flagesalt
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Mariner pæreskiverne med citronsaft, så de holder sig friske.
Lynsteg andebrystet på en meget varm pande uden fedtstof i 1-2 min.
Vend salatbladene med olivenolie og vineddike og fordel salaten på 4 tallerkner.
Anret andebryst, pærer og de hakkede valnødder ovenpå.
Tilføj et par teskefulde pærechutney på hver tallerken og top med flagesalt, friskkværnet peber og evt revet Pecorino. Serveres straks.
Bon appétit!