Havbars med orangesauce & kartoffelmos med taggiasca

Opskrift havbars med orangesauce og kartoffelmos med taggiasca, Oliviers & Co

Prøv denne opskrift med frisk fisk og middelhavsinspireret tilbehør. Vi serverer den lækre havbars med grov kartoffelmos smagt til med fantastisk olivenolie og taggiasca-oliven og den skønneste orangesauce, der får fisk og kartofler til at smage himmelsk.

Tip! Du kan også lave opskriften med andre typer hvid fisk i sæson – spørg din fiskehandler 🐟

Antal 4 personer
Arbejdstid 25 min Tid i alt 30 min

Ingredienser

Hos Oliviers & Co
½ dl juleolivenolie
10 stk Taggiasca-oliven, hakkede
4 spsk olivenolie med blodappelsin
1 spsk vanilje eddike
1 tsk lavendelhonning
Havsalt
Peber mix

På markedet
4 havbarsfileter
2 appelsiner
2 ½ dl hvidvin
1 kg kartofler
½ dl sødmælk
1/2 bundt persille, hakket

opskrift havbars med orangesauce og kartoffelmos med taggiasca, Oliviers & Co

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, skær dem i kvarte og kog dem i 15 minutter i koldt vand under låg. Kontroller, at de er møre, hæld vandet fra og lad kartoflerne tørre i gryden over varmen. Mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Rør mælk, juleolivenolie, hakket persille og hakkede oliven i. Smag til med salt efter smag og hold kartoffelmosen varm.

Forvarm ovnen til 200°C.

Pres saften fra 1½ appelsin, skræl den resterende halvdel og del i både.

Læg fisken i et ovnfast fad, krydr med salt, dryp med 2 spsk olivenolie med blodappelsin og bag i ca 8 minutter eller til fisken er netop mør.

I en stegepande reduceres hvidvinen til det halve, tilsæt honning, eddike, appelsinsaften og 2 spsk olivenolie med blodappelsin. Lad det tykne i 2-3 minutter, tilsæt appelsinbådene og smag til med salt og peber.

Anret kartoffelmosen og fisken på (lune) tallerkener og top med appelsinsaucen.

Server straks.

Bon appétit!

Find flere middelhavsinspirerede opskrifter med fisk her