Nem sommer-crumble

Opskrift nem sommer crumble med abrikoser og mirabeller, Oliviers & Co

Olivenolie og dessert? Ja, tak! 

Sommer olivenoliens florale noter af mandel og hvide blomster gør den til den perfekte følgesvend til sommerens frugter. Til søde danske jordbær og vaniljeis, på verdens bedste koldskål og til denne nemme sommer-crumble med solmodne abrikoser og mirabeller.

Frugterne bliver nænsomt lunet og déglaseret med vores sommer olivenolie, sommereddiken med Eureka-citroner og honning og toppet med knuste tortas med anis. Du kan selv vælge om du vil servere som den er, eller om der skal lidt god vaniljeis eller creme fraiche til. 

Nemt og fantastisk velsmagende – den perfekt sødmefyldte afslutning på en hyggelig middag i godt selskab.

 Antal 4 personer
Arbejdstid 15  min
Tid i alt 25 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
Tortas med anis
2 spsk sommer olivenolie
1 spsk citroneddike
1 spsk honning

Fra markedet
12 abrikoser
24 mirabeller (eller blommer)

Evt. vaniljeis eller creme fraiche

 Nem sommercrumble med abrikoser, tortas og sommer olivenolie fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Udsten abrikoser og mirabeller eller blommer.

Opvarm sommer olivenolie og honning i en pande på lav-medium varme, mens du rører. Deglasér (steg) panden af med citroneddike.

Tilsæt abrikoser og mirabeller eller blommer og steg på begge sider.

Anret i 4 skåle, top med tortas i rustikke stykker og servér varm, fx med en skefuld vaniljeis eller creme fraiche.

Bon appétit!

Find mere inspiration til dit sommerkøkken i vores guide til den bedste sommermad her