Mimoseæg med avocado

Mimoseæg med avocado og olivenolie, opskrift fra Oliviers & Co

Mimoseæg eller oeufs mimosa er den franske version af 'deviled egg' eller djævleæg. Uanset navnet er ideen den samme: Hårdkogte halverede æg fyldes med lækkert fyld rørt op med æggeblommerne. I vores version røres æggeblommerne op med avocado, lime og god floral olivenolie. Resultatet er de skønneste hapsere med lækkert cremet fyld. Nemme at lave og servere og gode som små startere eller på tapasbordet med små deleretter.

 Antal
4 personer
Arbejdstid
20 min
Tid i alt
20 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
Floral olivenolie, fx årets sommer olivenolie
Piment d'Espelette (efter smag)
Grøn kryddersalt
Peber mix

På markedet
8 æg, hårdkogte
2 modne avocado
1 skalotteløg
1 lime
3 kviste koriander
4 tynde skiver røget bacon (valgfrit)

Sådan gør du

Vil du gerne servere æggene med bacon-drys, så start med at stege baconskiverne sprøde på panden, læg dem på fedtsugende papir og lad dem køle af.

Mos avocadoerne i en skål, tilføj lidt kryddersalt, finthakket skalotteløg, saften af 1 lime, et drys piment d'espelette efter smag og 1 spsk sommer olivenolie og bland godt.

Halvér de kogte æg og tag forsigtigt æggeblommerne ud. Bland de kogte æggeblommer i skålen med avocado og rør godt.

Læg de halve kogte æg på et fad og fyld dem forsigtigt med guacamolen.

Serverer du æggene med bacon-drys, så findeles den sprøde bacon i mindre stykker og drysses på æggene.

Top med peber mix, koriander og et par dråber sommer olivenolie.

Servér som de er eller med lidt rucola.

Bon appétit!

Find mere inspiration til dit sommerkøkken i vores guide til den bedste sommermad her