Mimoseæg med avocado

Mimoseæg med avocado og olivenolie, opskrift fra Oliviers & Co

Mimoseæg eller oeufs mimosa er den franske version af 'deviled egg' eller djævleæg. Uanset navnet er ideen den samme: Hårdkogte halverede æg fyldes med lækkert fyld rørt op med æggeblommerne. I vores version røres æggeblommerne op med avocado, lime og god floral olivenolie. Resultatet er de skønneste hapsere med lækkert cremet fyld. Nemme at lave og servere og gode som små startere eller på tapasbordet med små deleretter.

 Antal 4 personer
Arbejdstid 20 min
Tid i alt 20 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
Floral olivenolie, fx Oleificio Geraci
1 tsk Kirmizi krydderi
Kryddersalt til pasta & salat
Peber mix

På markedet
8 æg, hårdkogte
2 modne avocado
1 skalotteløg
1 lime
3 kviste koriander
4 tynde skiver røget bacon

Opskrift på mimoseæg med avocado og sommer olivenolie fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Steg baconskiverne sprøde på panden, læg dem på fedtsugende papir og lad dem køle af.

Mos avocadoerne i en skål, tilføj lidt kryddersalt, finthakket skalotteløg, saften af 1 lime, 1 tsk Kirmizi krydderi og 1 spsk sommer olivenolie og bland godt.

Halvér de kogte æg og tag forsigtigt æggeblommerne ud. Bland de kogte æggeblommer i skålen med avocado og rør godt.

Læg de halve kogte æg på et fad og fyld dem forsigtigt med guacamolen. Findel den sprøde bacon i mindre stykker og drys på æggene og top med peber mix, koriander og et par dråber sommer olivenolie.

Servér som de er eller med lidt rucola.

Bon appétit!

Find mere inspiration til dit sommerkøkken i vores guide til den bedste sommermad her