Kofta på spyd med yoghurtdressing
Her får du opskriften på de skønne mellemøstlige kofta med den helt rette krydrede smag og en nem yoghurtdressing med god olivenolie og krydderurter fra Middelhavslandene. Brug lam eller plantefars alt efter, hvad du foretrækker, og server med årstidens ovnbagte grøntsager eller en grøn salat.
Antal
4 personer
|
Arbejdstid
20 min
|
Tid i alt
35-40 min
|
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Kryddersalt til kød
Økologisk rosmarinolie eller citronolie
Peber mix
Fra markedet
700 g hakket lam eller plantefars
1 løg
1 fed hvidløg
2 kviste bredbladet
persille
2 kviste mynte
Stødt kanel
2 dl græsk yoghurt
2 spsk Zaatar krydderi
12 træspyd
Sådan gør du
Tænd for grillen og læg træspyddene i blød i koldt vand (for at forhindre at de brænder under madlavning). Du kan også vælge at grille dine kofta på en grillpande.
Bland yoghurten med 1-2 tsk Zaatar krydderi og 1 spsk rosmarin- eller citronolie og stil til afkøling.
Riv løget, hak hvidløg og krydderurter fint, og rør det sammen med farsen i en skål. Tilsæt 2 nip stødt kanel, 1 tsk Zaatar krydderi og 1 spsk rosmarin- eller citronolie, smag til med kryddersalt og peber og bland/ælt godt. Del blandingen i 12 dele og form små kofta med våde hænder rundt om træspyddene, tryk godt, så farsen sidder godt fast.
Steg spyddene på grillen eller panden i 6-8 min på hver side, vend dem flere gange.
Server med yoghurtdressingen og årstidens ovnbagte grøntsager toppet med rosmarin- eller citronolie og kryddersalt eller en dejlig blandet salat.
Bon appétit!
Find mere inspiration og middelhavsinspirerede opskrifter her