Verdens bedste koldskål
Opskrift af: Oliviers & Co og Marie Havnø Frank
Jordbær og koldskål er smagen af solskin! Bare luk øjnene og forestil dig den første skefuld.
Her får I opskriften på verdens bedste koldskål, som Marie Havnø Frank (en af vores yndlings dessertkokke) har udviklet. Hver gang Marie kommer forbi Oliviers & Co på Gammel Kongevej for at tanke olivenolie, finder vi sammen på nye ideer med olivenolier og eddiker. Og koldskål med olivenolie er den bedste sommerbasker, der er kommet ud af vores mad-venskab. Når de skønneste jordbær er i sæson, er det svært at finde en mere himmelsk sommerspise :)
Koldskålen her er SÅ nem at lave! Opskriften giver lidt over en liters lækkerhed.
Marie Havnø Frank X Oliviers & Co Koldskål
Antal
4-6 personer |
Arbejdstid 10 min |
Tid i alt 10 min |
Ingredienser
Til koldskål
0,5 l kærnemælk
0,5 l ymer
1,5 dl creme fraiche eller 1 dl græsk yoghurt
0,25 dl fløde
125 g sukker
Saft af 1/2 økologisk citron
Skal af 1-2 økologiske citroner
Kornene af 1 vaniljestang (vi anbefaler Tahiti, Uganda eller Madagascar vanilje fra Mette Ravn)
Salt
Til topping
Olivenolie med mandarin, mynte, bergamotte eller en mild floral ren olivenolie, fx vores limited edition sommerolie
Jordbær skåret i både
1 pakke tortas
Sådan gør du
Koldskålen kan sagtens laves en dag i forvejen. Bland alle koldskål-ingredienserne sammen i en skål. Blend godt med en stavblender, så koldskålen bliver dejlig luftig. Smag til med en knivspids salt. Stil på køl. Nemt, ikke?
Blend koldkålen igennem lige inden servering. Server med solmodne jordbær og et par dryp olivenolie over hver tallerken. Knus et par spanske tortas over koldskålen i stedet for kammerjunker. Mmmm.