Verdens bedste koldskål

Opskrift på koldskål med olivenolie og jordbær, Oliviers & Co x Marie Havnø Frank

Opskrift af: Oliviers & Co og Marie Havnø Frank

Jordbær og koldskål er smagen af solskin! Bare luk øjnene og forestil dig den første skefuld. 

Her får I opskriften på verdens bedste koldskål, som Marie Havnø Frank (en af vores yndlings dessertkokke) har udviklet. Hver gang Marie kommer forbi Oliviers & Co på Gammel Kongevej for at tanke olivenolie, finder vi sammen på nye ideer med olivenolier og eddiker. Og koldskål med olivenolie er den bedste sommerbasker, der er kommet ud af vores mad-venskab. Når de skønneste jordbær er i sæson, er det svært at finde en mere himmelsk sommerspise :) 

Koldskålen her er SÅ nem at lave! Opskriften giver lidt over en liters lækkerhed.

Marie Havnø Frank X Oliviers & Co Koldskål

Antal
4-6 personer
Arbejdstid
10 min
Tid i alt
10 min

Ingredienser

Til koldskål
0,5 l kærnemælk
0,5 l ymer
1,5 dl creme fraiche eller 1 dl græsk yoghurt
0,25 dl fløde
125 g sukker
Saft af 1/2 økologisk citron
Skal af 1-2 økologiske citroner
Kornene af 1 vaniljestang (vi anbefaler Tahiti, Uganda eller Madagascar vanilje fra Mette Ravn)
Salt

Til topping
Olivenolie med mandarin, mynte, bergamotte eller en mild floral ren olivenolie, fx vores limited edition sommerolie
Jordbær skåret i både
1 pakke tortas

Koldskål med olivenolie og jordbær, O&CO opskrift 

Sådan gør du

Koldskålen kan sagtens laves en dag i forvejen. Bland alle koldskål-ingredienserne sammen i en skål. Blend godt med en stavblender, så koldskålen bliver dejlig luftig. Smag til med en knivspids salt. Stil på køl. Nemt, ikke?

Blend koldkålen igennem lige inden servering. Server med solmodne jordbær og et par dryp olivenolie over hver tallerken. Knus et par spanske tortas over koldskålen i stedet for kammerjunker. Mmmm.