Verdens bedste koldskål
Opskrift af: Oliviers & Co og Marie Havnø Frank
Jordbær og koldskål er smagen af solskin! Bare luk øjnene og forestil dig den første skefuld.
Her får I opskriften på verdens bedste koldskål, som Marie Havnø Frank (en af vores yndlings dessertkokke) har udviklet. Hver gang Marie kommer forbi Oliviers & Co på Gammel Kongevej for at tanke olivenolie, finder vi sammen på nye ideer med olivenolier og eddiker. Og koldskål med olivenolie er den bedste sommerbasker, der er kommet ud af vores mad-venskab. Når de skønneste jordbær er i sæson, er det svært at finde en mere himmelsk sommerspise :)
Koldskålen her er SÅ nem at lave!
MARIE HAVNØ FRANK x OLIVIERS & CO KOLDSKÅL
Til 4-6 personer (lidt over en liters lækkerhed)
0,5 l kærnemælk
0,5 l ymer
1,5 dl creme fraiche eller 1 dl græsk yoghurt
0,25 dl fløde
125 g sukker
Saft af 1/2 økologisk citron
Skal af 1-2 økologiske citroner
Kornene af 1 vaniljestang (vi anbefaler Tahiti, Uganda eller Madagascar vanilje fra Mette Ravn)
Salt - smag til
TOPPING
Olivenolie med mandarin, mynte, bergamotte eller en mild floral ren olivenolie, som fx vores skønne sommer-olivenolie
Jordbær skåret i både
1 pakke tortas
FREMGANGSMÅDE
Koldskålen kan sagtens laves en dag i forvejen. Bland alle koldskål ingredienserne sammen i en skål. Blend godt med en stavblender, så koldskålen bliver dejlig luftig. Stil på køl. Nemt, ikke?
Blend koldkålen igennem lige inden servering. Server med solmodne jordbær og et par dryp olivenolie over hver tallerken. Knus et par spanske tortas over koldskålen i stedet for kammerjunker. Mmmm.
SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV
Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden