Verdens bedste koldskål

Opskrift af: Oliviers & Co og Marie Havnø Frank, More Than Sweet.

Jordbær og koldskål er smagen af solskin! Bare luk øjnene og forestil dig den første bid. 

Her får I opskriften på verdens bedste koldskål, som Marie Havnø Frank (en af vores yndlings dessertkokke) har udviklet. Hver gang Marie kommer forbi Oliviers & Co på Gammel Kongevej for at tanke olivenolie, finder vi sammen på nye ideer med olivenolier og eddiker. Og koldskål med olivenolie er den bedste sommerbasker, der er kommet ud af vores mad-venskab. Når de skønneste jordbær er i sæson, er det svært at finde en mere himmelsk sommerspise :) 

Koldskålen her er SÅ nem at lave! 

MARIE HAVNØ FRANK x OLIVIERS & CO KOLDSKÅL

Til 4-6 personer (lidt over en liters lækkerhed)

0,5 l kærnemælk
0,5 l ymer
1,5 dl creme fraiche eller 1 dl græsk yoghurt
0,25 dl fløde
125 g sukker
Saft af 1/2 økologisk citron
Skal af 1-2 økologiske citroner
Kornene af 1 vaniljestang (vi anbefaler Tahiti, Uganda eller Madagascar vanilje fra Mette Ravn)
Salt - smag til

TOPPING

Olivenolie med mandarin, mynte, bergamotte eller en mild floral ren olivenolie, som fx Les Vergers de la Galine

Jordbær skåret i både

1 pakke tortas

Koldskål med olivenolie og jordbær, O&CO opskrift 

FREMGANGSMÅDE

Koldskålen kan sagtens laves en dag i forvejen. Bland alle koldskål ingredienserne sammen i en skål. Blend godt med en stavblender, så koldskålen bliver dejlig luftig. Stil på køl. Nemt, ikke?

Blend koldkålen igennem lige inden servering. Server med solmodne jordbær og et par dryp olivenolie over hver tallerken. Knus et par spanske tortas over koldskålen i stedet for kammerjunker. Mmmm. 

____________________________________________________

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden

Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO
____________________________________________________

O&CO nyheder