Bagt dorade med oliven og kapers

Bagt dorade med oliven og kapers, opskrift fra Oliviers & Co

Frisk fisk er så dejligt i sommersæsonen, og vi elsker at tilberede den med klassisk Middelhavstilbehør: solmodne tomater, lækre oliven, citroner, kapers og skønne krydderurter.

Sommer olivenoliens noter det perfekte match, der giver den smukke fisk den helt rette smag fra de sydlige himmelstrøg.

Antal
4 personer
Arbejdstid
20 min
Tid i alt
35-40 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
Sommer olivenolie
En god eddike, fx Champagneeddike
250 g grønne eller sorte oliven
Kryddersalt til fisk

Fra markedet
1 hel dorade/havbars, klargjort
3-4 tomater
1-2 løg
1 økologisk citron
6 kviste koriander
1 spsk kapers i eddike (fås i vores stade i TorvehallerneKBH)
3-4 kviste timian
Friskkværnet peber

Bagt dorade med oliven, kapers, olivenolie og citroneddike fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180°C.

Skær citronen i skiver og læg dem i bugen på fisken.

Skær løg i tynde skiver. Skær tomaterne i tynde skiver. Læg løg og tomater i bunden af et ildfast fad. Læg fisken ovenpå.

Fordel oliven og kapers over fisken. Hæld 1 spsk eddike og et godt skvæt olivenolie på. Afslut med kryddersalt og friskkværnet peber.

Bag fisken i 20-25 minutter.

Server fx med nye kartofler og en grøn salat.

Bon appétit!

 

Find mere inspiration til dit sommerkøkken i vores guide til den bedste sommermad her