Bagt dorade med oliven og kapers

Frisk fisk er så dejligt i sommersæsonen, og vi elsker at tilberede den med klassisk Middelhavstilbehør: solmodne tomater, lækre oliven, citroner, kapers og skønne krydderurter.
Sommer olivenoliens noter det perfekte match, der giver den smukke fisk den helt rette smag fra de sydlige himmelstrøg.
Antal
4 personer
|
Arbejdstid
20 min
|
Tid i alt
35-40 min
|
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Sommer olivenolie
En god eddike, fx Champagneeddike
250 g grønne eller sorte oliven
Kryddersalt til fisk
Fra markedet
1 hel dorade/havbars, klargjort
3-4 tomater
1-2 løg
1 økologisk citron
6 kviste koriander
1 spsk kapers i eddike (fås i vores stade i TorvehallerneKBH)
3-4 kviste timian
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180°C.
Skær citronen i skiver og læg dem i bugen på fisken.
Skær løg i tynde skiver. Skær tomaterne i tynde skiver. Læg løg og tomater i bunden af et ildfast fad. Læg fisken ovenpå.
Fordel oliven og kapers over fisken. Hæld 1 spsk eddike og et godt skvæt olivenolie på. Afslut med kryddersalt og friskkværnet peber.
Bag fisken i 20-25 minutter.
Server fx med nye kartofler og en grøn salat.
Bon appétit!
Find mere inspiration til dit sommerkøkken i vores guide til den bedste sommermad her