Bagt dorade med oliven og kapers
Frisk fisk er så dejligt i sommersæsonen, og vi elsker at tilberede den med klassisk Middelhavstilbehør: solmodne tomater, lækre oliven, citroner, kapers og skønne krydderurter.
Sommer olivenoliens florale noter og citroneddikens friske og frugtige syrlighed er det perfekte match, der giver den smukke fisk den helt rette smag fra de sydlige himmelstrøg.
Antal
4 personer
|
Arbejdstid
20 min
|
Tid i alt
35-40 min
|
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Sommer olivenolie
Citroneddike
250 g grønne eller sorte oliven
Kryddersalt til fisk
Fra markedet
1 hel dorade/havbars, klargjort
3-4 tomater
1-2 løg
1 økologisk citron
6 kviste koriander
1 spsk kapers i eddike
3-4 kviste timian
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180°C.
Skær citronen i skiver og læg dem i bugen på fisken.
Skær løg i tynde skiver. Skær tomaterne i tynde skiver. Læg løg og tomater i bunden af et ildfast fad. Læg fisken ovenpå.
Fordel oliven og kapers over fisken. Hæld 1 spsk citroneddike og et godt skvæt olivenolie på. Afslut med kryddersalt og friskkværnet peber.
Bag fisken i 20-25 minutter.
Server fx med nye kartofler og en grøn salat.
Bon appétit!
Find mere inspiration til dit sommerkøkken i vores guide til den bedste sommermad her