Labneh – hjemmelavet friskost med Zaatar
Vi elsker den mellemøstlige friskost labneh – og i denne nemme opskrift smager vi labneh til med det skønne zaatar-krydderi. Perfekt til et smukt bord med forskellige mezze.
Det er overraskende nemt at lave sin egen friskost – bare husk at starte dagen inden servering. Du kan sagtens lade yoghurten dræne i længere tid, hvis du ønsker en mere fast friskost.
Brug den lækre labneh som dip til et godt fladbrød og sprødt grønt, serveret som hummus til appetizer og som dejlig dressing fx til pitabrød, falafler og grillspyd.
Antal 4-6 personer (1,5-2 dl)
|
Arbejdstid 5 min | Tid i alt 12 timer |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Ekstra jomfru olivenolie, gerne floral, fx klassisk marokkansk eller græsk olivenolie
2 tsk zaatar krydderiblanding
Fra markedet
4 dl græsk yoghurt
Flagesalt
Saften fra ½ citron
Evt en lille håndfuld knuste pistacienødder
Sådan gør du
Dagen inden servering:
Bland 1/2 tsk flagesalt og den græske yoghurt og rør godt, indtil salten er helt rørt ud. Placer et dørslag eller en sigte i en stor skål, og bred et rent viskestykke ud over dørslaget. Hæld yoghurten i og fold viskestykkets ender sammen, så du danner en 'pose'. Klem yoghurten, til du får en tæt lille pakke. Sæt skålen med dørslaget og yoghurten i viskestykket i køleskab og lad den dræne i mindst 12 timer.
Inden servering:
Hæld din drænede yoghurt i en lille skål og rør saften fra 1/2 citron, 1 spsk olivenolie, 1/2 tsk zaatar krydderi og et nip salt i.
Top tilsidst med lidt ekstra zaatar krydderi, lidt knuste pistacienødder og et par dryp olivenolie.
Server som dip eller dressing, fx til appetizer eller grillmad.
Bon appétit!
Find flere opskrifter på dips og dressinger som tzatziki med feta og mynte, hummus med rød peberfrugt og avokadohummus her