Tzatziki med feta og mynte

Det fås næppe mere græsk end tzatziki. Den ikoniske dip bringer smagsløgene på rejse til det skønne græske, azurblå ø-hav og er en uundværlig mezze og skønt tilbehør til fx pita, tabbouleh og kikærtesalat. Eller bare til nybagt focaccia. 

Med denne opskrift får din tzatziki ekstra cremet luksus af lidt smuldret feta og lækker klassisk græsk olivenolie. Vores tzatziki krydderi-blanding med mynte, dild og hvidløg giver dig nemt den helt rette tilsmagning.

DET SKAL DU BRUGE (4-6 pers)

½ agurk
Groft salt
100g feta
400g græsk yoghurt
Lidt citronsaft
1 tsk olivenolie med mynte
2 spsk tzatziki krydderiblanding
Klassisk græsk olivenolie
Friskkværnet peber

Opskrift på tzatziki med feta, mynte og græsk olivenolie fra Oliviers & Co

SÅDAN GØR DU

Skyl, tør og riv agurken med skræl, kom den i en fin sigte med et nip groft salt og lad det dryppe af i 30 min. Klem derefter det overskydende vand ud med fingrene.

Smuldr fetaen i en skål - brug evt en gaffel. Bland yoghurten i skålen med feta, og rør derefter den revne agurk, citronsaft, tzatziki krydderi og olivenolie med mynte i blandingen. Tilsæt til sidst lidt friskkværnet peber og top med et godt skvæt klassisk græsk olivenolie.

Server som dip eller dressing, fx til appetizers eller pitabrød.

Bon appetit!

Find flere opskrifter på dips og dressinger som zaatar labneh, hummus med rød peberfrugt og avokadohummus her

Opskrift på tzatziki med feta og mynte fra Oliviers & Co 

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV
Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden
Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO

O&CO nyheder