Tzatziki med feta og mynte

 

Opskrift tzatziki med feta og mynte, Oliviers & Co

Det fås næppe mere græsk end tzatziki. Den ikoniske dip bringer smagsløgene på rejse til det skønne græske, azurblå ø-hav og er en uundværlig mezze og skønt tilbehør til fx pita, tabbouleh og kikærtesalat. Eller bare til nybagt focaccia

Med denne opskrift får din tzatziki ekstra cremet luksus af lidt smuldret feta og lækker klassisk græsk olivenolie. 

 

Antal 4-6 personer
Arbejdstid 10 min Tid i alt 40 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
1 tsk olivenolie med mynte
Klassisk græsk olivenolie

Fra markedet
½ agurk
Groft salt
100 g feta
400 g græsk yoghurt
Lidt citronsaft
2 spsk tzatziki krydderiblanding (sød mynte, dild, hvidløg)
Friskkværnet peber

 

Opskrift på tzatziki med feta, mynte og græsk olivenolie fra Oliviers & Co

 

Sådan gør du

Skyl, tør og riv agurken med skræl, kom den i en fin sigte med et nip groft salt og lad det dryppe af i 30 min. Klem derefter det overskydende vand ud med fingrene.

Smuldr fetaen i en skål - brug evt en gaffel. Bland yoghurten i skålen med feta, og rør derefter den revne agurk, citronsaft, tzatziki krydderi og olivenolie med mynte i blandingen. Tilsæt til sidst lidt friskkværnet peber og top med et godt skvæt klassisk græsk olivenolie.

Server som dip eller dressing, fx til appetizers eller pitabrød.

 

Bon appétit!

 

Find flere opskrifter på dips og dressinger som zaatar labneh, hummus med rød peberfrugt og avokadohummus her

 

Opskrift på tzatziki med feta og mynte fra Oliviers & Co