Hummus med bagt rød peberfrugt og Kirmizi

En lækker hjemmelavet hummus vækker altid glæde. Og det er så nemt at lave. 

Her får du vores opskrift med et spicy twist og ekstra sødme fra rød peberfrugt – selvfølgelig er smagt til med god olivenolie.

Du får nemt den rette krydrede tilsmagning med vores Kirmizi krydderiblanding med paprika, rød peber og røget chili, der er inspireret af den klassiske tyrkiske mezze-opskrift Ezme. Kirmizi krydderiblandingens skønne smag er ideel til marinader, ovnbagte kartofler, vinaigrettes og æg – og selvfølgelig til lækre dips som denne hummus.

Hummus med bagt rød peberfrugt og Kirmizi er perfekt dip til et godt fladbrød og sprødt grønt serveret som appetizer og som dejlig dressing fx til pitabrød, falafler og grillspyd.

DET SKAL DU BRUGE (4-6 pers)

3 røde peberfrugter
1 dåse kikærter (400g, 240g drænet) – gem væden
Ekstra jomfru olivenolie, gerne floral, fx klassisk marokkansk olivenolie
Saften fra ½ citron
1 spsk tahin
1 spsk Kirmizi krydderi
Lidt flagesalt
Evt. lidt chili-olivenolie

Opskrift på hummus med bagt rød peberfrugt, olivenolie og Kirmizi fra Oliviers & Co

SÅDAN GØR DU

Forvarm ovnen til 200°C.

Skær peberfrugterne i kvarte, fjern frøene og læg dem i et ovnfast fad. Dryp med olivenolie og bag dem i 40 min. Vend dem jævnligt, indtil peberfrugterne er godt grillede på alle sider. Skindet skal gerne være helt mørkt, så det let løsner sig.

Lad peberfrugterne køle let og fjern skindet. Skær dem i mindre stykker.

Dræn kikærterne (behold væden), og kom dem i en blender med 4 spsk olivenolie, citronsaft, tahin, Kirmizi-krydderi og salt. Blend indtil du har en cremet konsistens – tilsæt eventuelt lidt af den gemte væde fra kikærterne, hvis den bliver for tør. Tilsæt peberfrugten, og blend igen. Smag til og sæt din hummus i køleskabet, indtil den skal serveres.

Lige inden servering toppes din hummus med lidt olivenolie eller evt chili olivenolie og et ekstra drys Kirmizi efter smag, hvis du gerne vil have din hummus lidt ekstra spicy.

Server som dip eller dressing, fx til appetizer eller som tilbehør til grillmad, pitabrød og falafler.

Bon appétit!

Find flere opskrifter på dips og dressinger som tzatziki med feta og mynte, labneh med zaatar og avokadohummus her.

Mezze, antipasti med dips og spreads fra Oliviers & Co