Avokadohummus med ristede kikærter
Hummus er en klar favorit-dip, og vi elsker den ekstra cremede udgave med avokado og sprød knas fra ristede kikærter.
Avokadohummus med ristede kikærter er helt fantastisk som snack til et godt glas vin, som tilbehør på et veldækket bord, i en lækker sandwich, til tapas i godt selskab, you name it.
Her får du vores opskrift 😋
Antal 4-6 personer
|
Arbejdstid 10 min | Tid i alt 40 min |
Ingredienser
Fra markedet
1 dåse kikærter (400g)
2 modne avokadoer, skrællede
1 fed hvidløg
Saften af 1 citron
Flagesalt
Friskkværnet peber
Forslag til tilbehør
Sprøde italienske kiks, fx vores skønne Ciappe kiks
Crudités, fx gulerods- og agurkestave
Nybagt rosmarin foccacia, se vores opskrift her
Sådan gør du
Indstil ovnen på 220 grader og sæt 20 kikærter i et ildfast fad i ca 30 minutter, eller indtil de er helt sprødristede.
Blend i mellemtiden avokadoen, halvdelen af citronsaften, de resterende kikærter med vand fra dåsen, 2 spsk olivenolie, hvidløg, salt og peber. Smag til og dryp med resten af citronsaften, så hummussen er dækket helt i overfladen. Citronsaften sikrer, at hummussen ikke bliver kedelig i overfladen mens den står på køl. Sæt hummussen på køl.
Lige inden servering: Rør citronsaft og hummus godt sammen, drys de sprøde kikærter over og top med 2 spsk god olivenolie og lidt tomatpulver. Husk at stille dit tomatpulver i køleskab efter åbning ;)
Servér med sprødt tilbehør til at dyppe med.
Bon appétit!
Lyst til at servere hummussen med en skøn salat? Se vores opskrifter på 3 lækre salater her