Risotto med ærter, asparges, citronolie og balsamico

Opskrift risotto med ærter, asparges, citronolie og balsamico, amaliesigrid x Oliviers & Co

Vores dygtige gastro-venner fra @amaliesigrid står bag denne skønne risotto-opskrift – en smuk, nem og smagfuld forårsversion med ærter, asparges og parmesan toppet med økologisk grøn citronolie og balsamico intenso.

Kombinationen af den cremede risotto og de forårssprøde grøntsager er fantastisk, og retten er dejlig både til hverdag og til gæster.

Antal 
4 pers.

Arbejdstid
40 min

Tid i alt 
40 min

Ingredienser

Risotto
1 løg
2 fed hvidløg
3-4 spsk La Classique ekstra jomfru olivenolie
300 g risottoris
2,5 dl hvidvin
0,8-1 l grøntsagsbouillon
200 g ærter (fra frost eller friske)
250 g asparges
65 g smør
60 g parmesan
Salt og peber

Topping
En håndfuld ærteskud
100 g ærter (fra frost eller friske)
250 g hele stegte asparges
Friskkværnet sort peber
Økologisk grøn citronolie
Balsamico Intenso

Risotto opskrift med ærter, asparges, citronolie og balsamico, amaliesigrid x Oliviers & Co

Sådan gør du

Blancher alle ærterne, blend 200 g af dem til en lind ærtepuré og lad resten være til topping.

Knæk bunden af aspargesene og skær halvdelen af dem ud i 3-4 mindre, mundrette stykker. Steg alle aspargesene på en pande og stil dem til side.

Hak løg og hvidløg fint og steg begge dele i La Classique ekstra jomfru olivenolie i et par minutter.

Tilsæt risene og steg med et minuts tid.

Tilsæt så hvidvin og lad det fordampe et par minutter.

Tilsæt grøntsagsbouillonen 2 dl ad gangen under hyppig omrøring. Det tager ca. 12-15 min.

Hæld de sidste 2 dl bouillon i sammen med ærtepuré, parmesan, smør, salt og peber. Lad det stege under omrøring i et par minutter.

Sluk for varmen og vend så de mindre stykker asparges i til sidst.

Top af med de hele asparges, ærteskud, ærter, friskkværnet peber, økologisk grøn citronolie og Balsamico Intenso.

Bon appétit!

Opmærksomhedspunkter

Glutenfri: Retten er naturlig glutenfri.
Laktosefri: Du kan nemt gøre risottoen laktosefri ved at bruge laktosefri eller plantebaseret smør og laktosefri parmesan.

Bag det vegetariske mad-univers @amaliesigrid står Jakob og Amalie, og du kan finde flere dejlige opskrifter på amaliesigrids hjemmeside. Vi anbefaler at følge deres skønne madplan, der kommer med gode opskrifter og inspiration hver uge. Se mere her