Pissaladière med taggiasca oliven

Pissaladière er en Provence-klassiker, der altid er et hit. Mange sammenligner den lidt med en pizza eller en let tærte. Og man laver da også pissaladière i en tærteform. Vi elsker pissaladière som snack eller antipasti. Super nemt, så lækkert!

Opskriften her er fra vores gastro-ven kokken Mathias Silberbauer, der driver Silberbauers Bistro på Jægersborggade. Du kan læse mere om Silberbauers Bistro her

Opskrift af: Mathias Silberbauer, Silberbauers Bistro

Antal 4 personer
Arbejdstid 30 min Tid i alt 3 timer 20 min

Ingredienser

Til bunden:
20 g gær
1 dl mælk
40 g olivenolie, fx vores La Classique ekstra jomfru olivenolie 
200 g hvedemel
6 g salt

Til fyld:
9-10 løg alt efter størrelse skåret i strimler
1 fed hvidløg i tynde skiver
1 laurbærblad
3 kviste frisk timian plukket (eller 1 tsk tørret)
En god sjat olivenolie

Topping:
Frisk oregano, plukket og skyllet
En håndfuld sorten oliven, fx vores lækre taggiasca oliven fra Ligurien

Pissaladiere med taggiasca oliven

Sådan gør du

Start med bunden: Lun mælken op i en lille gryde, hæld den i en skål med gær og opløs gæren. Lad det hvile på køkkenbordet en times tid.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Mix olivenolie, mel og salt i skålen med mælk og gær til du har en lind dej. Rul dejen ud og kom den i en tærteform. Prik dejen med en gaffel og lad den hvile lunt til den er hævet til dobbelt størrelse.

Fyld: Varm en pande op og kom olivenolie og tyndskåret hvidløg på. Sauteres i få minutter. Tilsæt løg, timian og laurbærblad og sautér til løgene er blevet søde men stadig har bid. Smag til med salt og peber.

Kom fyldet i tærteformen og bag ved 180 grader i ca 30-40 min eller til bunden er bagt igennem og det øverste af løgene er let karamelliserede.

Tag tærten ud og lad den hvile i 10 minutter. Top med oregano og oliven og servér. Bon appetit!

Se flere gode opskrifter fra Mathias Silberbauer: 

Jomfruhummer med ramsløgssmør

Tarte au citron

Mathias Silberbauer