Pissaladière med taggiasca oliven
Pissaladière er en Provence-klassiker, der altid er et hit. Mange sammenligner den lidt med en pizza eller en let tærte. Og man laver da også pissaladière i en tærteform. Vi elsker pissaladière som snack eller antipasti. Super nemt, så lækkert!
Opskriften her er fra vores gastro-ven kokken Mathias Silberbauer, der driver Silberbauers Bistro på Jægersborggade. Du kan læse mere om Silberbauers Bistro her
Opskrift af: Mathias Silberbauer, Silberbauers Bistro
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 30 min | Tid i alt 3 timer 20 min |
Ingredienser
Til bunden:
20 g gær
1 dl mælk
40 g olivenolie, fx vores La Classique ekstra jomfru olivenolie
200 g hvedemel
6 g salt
Til fyld:
9-10 løg alt efter størrelse skåret i strimler
1 fed hvidløg i tynde skiver
1 laurbærblad
3 kviste frisk timian plukket (eller 1 tsk tørret)
En god sjat olivenolie
Topping:
Frisk oregano, plukket og skyllet
En håndfuld sorten oliven, fx vores lækre taggiasca oliven fra Ligurien
Sådan gør du
Start med bunden: Lun mælken op i en lille gryde, hæld den i en skål med gær og opløs gæren. Lad det hvile på køkkenbordet en times tid.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Mix olivenolie, mel og salt i skålen med mælk og gær til du har en lind dej. Rul dejen ud og kom den i en tærteform. Prik dejen med en gaffel og lad den hvile lunt til den er hævet til dobbelt størrelse.
Fyld: Varm en pande op og kom olivenolie og tyndskåret hvidløg på. Sauteres i få minutter. Tilsæt løg, timian og laurbærblad og sautér til løgene er blevet søde men stadig har bid. Smag til med salt og peber.
Kom fyldet i tærteformen og bag ved 180 grader i ca 30-40 min eller til bunden er bagt igennem og det øverste af løgene er let karamelliserede.
Tag tærten ud og lad den hvile i 10 minutter. Top med oregano og oliven og servér. Bon appetit!
Se flere gode opskrifter fra Mathias Silberbauer:
