Tarte au citron

Opskrift af: Mathias Silberbauer, Silberbauers Bistro.

When life gives you lemons, så er det bare med at lave en tarte au citron. Den elegante franske citrontærte smager fabelagtigt, og det er en dessert, som vi aldrig nogensinde bliver træt af. Opskriften her er fra vores gastro-ven, Mathias Silberbauer, der driver Silberbauers Bistro på Jægersborggade. Velbekomme :)

Bemærk: tærten skal laves dagen før servering.

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERS.

Bund:
85 g flormelis
25 g mandelmel
4 g salt
Skal af 1 økologisk citron
210 g mel
1 æg
125 g meget kold smør i tern

Fyld: 
9 æg
550 g sukker
225 g citron saft
Skal af 6 økologiske citroner
180 g smør
2 blade husblas

Tarte au citron lemon pie citrontærte

SÅDAN GØR DU

Bunden: Bland flormelis, mandelmel, mel, salt og skallen af en citron sammen i en skål. Nuldr smørret i blandingen til dejen har konsistens som revet parmesan. Saml så det hele med ægget og stil på køl overdækket i minimum 4 timer.

Efter 4 timer: Tænd ovnen på 160 grader. Rul dejen ud og kom den i en tærteform. Prik huller med en gaffel og bag (gerne blindbagning) ved 160 grader til den har gylden kulør (ca 40 min). Tag tærteformen ud og lad bunden køle af.

Fyld: Udblød husblas i koldt vand. Sæt en gryde over svag varme. Pisk æg, sukker, citronsaft og citronskal sammen i gryden og lad det legere, indtil du kan trække streger i curden.

Tag curden af varmen og tilsæt smør og husblas. Sigt over i en skål og køl ned under omrøring hver 10. minut. Når curden er næsten kold: fyld den i tærtebunden og lad hvile på køl til dagen efter.

Bon appétit!

Se flere gode opskrifter fra Mathias Silberbauer: 

PISSALADIÈRE MED TAGGIASCA OLIVEN
JOMFRUHUMMER MED RAMSLØGSSMØR


Mathias Silberbauer