Grønne asparges, butterbeancreme og focaccia

Grønne asparges, butterbeancreme og focaccia, opskrift fra amaliesigrid x Oliviers & Co

Her får du en dejlig opskrift fra vores dygtige gastro-venner fra AMALIESIGRID: sprøde, grønne asparges vendt i græsagtig olivenolie, der fremhæver deres vidunderlige smag, serveret på silkeblød butterbeancreme med en let salat i skøn urtevinaigrette og focaccia med god olivenolie at dyppe i.

Enkelt og raffineret, skøn som forret eller én af retterne på forårsbordet, fx til en fin påskefrokost.

Protip! Urtevinaigretten er genial til alle dine sprøde, grønne salater.

Antal 
4 pers.

Arbejdstid
35 min

Tid i alt 
35 min

Ingredienser

Butterbeancreme
1 dåse butterbeans
20 g ristede solsikkekerner
10 g ramsløg
2-3 spsk La Classique ekstra jomfru olivenolie
1,5-2 spsk rødvinseddike
Lidt salt

Asparges
13 stk grønne asparges (ca. 250 g)
Ganga di Lupo ekstra jomfru olivenolie

Topping
Et par radiser
Et par stedmoderblomster
20 g ristede hasselnødder
Lidt dild og karse

Salat og urtevinaigrette
1 hoved frisésalat
1 tsk dijonsennep
1 tsk honning
2-3 spsk hakket dild
Saft af 1/4-1/2 citron
1,5 spsk rødvinseddike
2-3 spsk Ganga di Lupo ekstra jomfru olivenolie
Salt og peber

Sides
1 focacciabrød – find vores opskrift her, hvis du selv vil bage
La Classique ekstra jomfru olivenolie
Flagesalt og friskkværnet sort peber

Opskrift grønne asparges og butterbeancreme, amaliesigrid x Oliviers & Co

Sådan gør du

Rist hasselnødderne på en pande, gnub skallerne af og stil dem til side. Rist solsikkekernerne gyldne på en pande og blend så alle ingredienserne til butterbeancremen sammen. Smag den til med rødvinseddike og salt og stil den til side.

Skær aspargesenes hårde bund af og blancher dem så i 2 minutter i en gryde med kogende (og godt saltet) vand. Læg dem direkte i et iskoldt vandbad efter, så de bevarer deres sprødhed.

Skær så aspargesene over på midten og halver dem på langs så du har 26 stykker. Vend dem i et par spsk Ganga di Lupo ekstra jomfru olivenolie.

Smør butterbeancremen ud på et rundt serveringsfad og læg aspargesene i et smukt gitterformet mønster ovenpå*. Pynt med radiser, stedmoderblomster, dild, karse og ristede hasselnødder.

Skyl frisésalaten og hak den groft. Rør ingredienserne til urtevinaigretten sammen og vend det med frisésalaten.

Hæld lidt La Classique ekstra jomfru olivenolie i en lille skål, kværn noget sort peber i og server olivenolien, flagesalt, focaccia og salaten på siden af den smukke asparges-anretning.

Bon appétit!

Lagret rødvinseddike reservé fra Oliviers & Co

Opmærksomhedspunkter

*How to gittermønster: Nederste lag: Læg fem rækker af en asparges (et stykke) i midten af butterbeancremen, fra top til bund. Mellem hver af de fem asparges, lægger du en række med to asparges (to stykker), så du i alt har ni rækker med hhv. ét og to stykker asparges. Roter dit serveringsfad 90 grader og læg det øverste lag på samme måde. Vi brugte bundstykkerne af aspargesene til nederste lag og topstykkerne til øverste lag.

Blanchering: Kog vand op i en gryde. Salt det rigeligt (mere end hvis du skulle koge pasta) og kom aspargesene i, når det koger. Blancher dem i 2 min, men undgå at de koger. Kom dem så direkte i et iskoldt vandbad (enten med eller uden isterninger) for at give dem et kuldechok, så de bevarer deres sprødhed.

Glutenfri: Brug et glutenfrit focaccia for en glutenfri servering.

Laktosefri: Retten er naturlig laktosefri.

Du kan finde flere dejlige opskrifter på AMALIESIGRIDs hjemmeside. Vi anbefaler at følge deres skønne madplan, der kommer med gode opskrifter og inspiration hver uge. Se mere her

Ganga di Lupo italiensk ekstra jomfru olivenolie fra Oliviers & Co