Lækker pastasalat med tomater

Der er ikke noget bedre end velsmagende pastaretter med gode råvarer. Vores pastasalat smager fantastisk og tager ingen tid at lave. Børn elsker den, voksne elsker den, og så er den lækker til frokost dagen efter! 

TID: 20 minutter 

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERSONER

400g penne
10 kalamataoliven
8 spsk olivenolie fx med citron eller basilikum 
2 spsk hvidvinseddike fra Modena
Kryddersalt til pasta og salater

500g solmodne cherrytomater i kvarte
1 fed hvidløg i kvarte
En god håndfuld grofthakkede basilikumblade 
6 ansjoser i olivenolie (vi elsker dem fra Grøndal) - i kvarte 
250g mozzarella (revet i mundrette stykker eller kugler)

DET SKAL DU GØRE

Sæt vand over til pastaen.

Forbered tomater, mozzarella, hvidløg, basilikumblade og ansjoser.

Tag en stor skål og bland hvidløg, tomater, ansjoser, halvdelen af basilikumbladene med 6 spsk. olivenolie, 2 spsk. hvidvinseddike og lidt kryddersalt. Lad blandingen stå og marinere. 

Salt det kogende vand, sæt pastaen over og lad det koge i 8 min. til du rammer "al dente". Hæld 3 spsk kogevand over i den store skål med de andre ingredienser og rør rundt. Hæld resten af vandet fra, og bland pastaen og ingredienserne i den store skål.

Lad det hele køle 2-3 min. og vend mozzarella, kalamataoliven, resten af basilikumbladene og 2 spsk. olivenolie i. Fjern de kvarte hvidløg og smag til med kryddersalt og peber inden servering. 

Pastasalaten fungerer perfekt i en smuk skål som et måltid i sig selv eller som tilbehør.

Bon appétit!