Cremet flækærtesuppe med frisk grøn olivenolie og pink hvidløg
Denne smukke grønne suppe mætter og varmer så dejligt og glæder på de grå regnvejrsdage! De milde flækærter og rodfrugter får nemt tilført masser af velsmag, når vi smager til med pink hvidløgseddike og topper med en frisk grøn og nyhøstet olivenolie og lidt krydderurter.
Protip! Suppen laves med flækærter, der er en fantastisk ingrediens af have på lager. Skønne til dahl, en nordisk hummus og selvfølgelig til suppe.
Opskriften giver 4 serveringer i forretsstørrelse. Skal du bruge opskriften til hovedret, så lav en dobbelt portion – så har du måske også lidt til dagen efter.
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 25 min | Tid i alt 1 time 15 min |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
1 bouquet garni
Pink hvidløgseddike
Frisk grøn ekstra jomfru olivenolie, fx L'Extraverte eller Affiorato
Fra markedet
250 g tørrede gule eller grønne flækærter, skyllede
2 løg, skrællede og skåret i mindre stykker
2 kartofler, skrællede og skåret i mindre stykker
2 gulerødder, skrællede og skåret i mindre stykker
Friskkværnet peber og lidt havsalt
Bredbladet persille eller koriander (efter smag)
Sådan gør du
Kog flækærterne i kogende vand i 40 minutter og skum dem derefter.
Tilsæt de klargjorte gulerødder, løg og kartofler og en bouquet garni og lad suppen koge videre ved svag varme i 25 min til flækærterne og grøntsagerne er møre. Skum igen og fjern bouquet garni.
Smag til med pink hvidløgseddike, friskkværnet peber og havsalt, og blend suppen sammen.
Fordel suppen i skåle, dryp med frisk grøn olivenolie og pynt med bredbladet persille eller koriander efter smag.
Nydes straks. Bon appétit 😋
Prøv også opskriften på cremet blomkålssuppe med skalotteløg, balsamico og trøffel