Cremet blomkålsuppe med skalotteløg, balsamico og trøffel
Vi elsker blomkål, der er velsmagende, sund og kan bruges i så uendeligt mange dejlige retter. En af vores blomkålsfavoritter er baseret på den klassiske blomkålssuppe. Opskriften er utrolig simpel, men kombinationen af blomkål, stegte løg og balsamico giver en helt fantastisk fløjlsblød konsistens og velsmag, der overrumpler madhjertet hver gang. I denne opskrift topper vi den med grillede blomkål, lidt trøfler og trøffelolie, der bare smager helt overdådigt og giver lidt ekstra luksus til retten 😋
DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERS.
(4 serveringer i forretsstørrelse. Skal du bruge opskriften til hovedret, så lav en dobbelt portion – så har du måske også lidt til dagen efter)
1 helt blomkål, skyllet og skåret i små 'buketter'
1 skalotteløg, skrællet og skåret i både
8 dl grøntsagsbouillon
1-1,5 dl piskefløde
Saften fra 1/2 citron
30g friskrevet parmesan
1 tsk balsamico, fx vores lagrede Balsamico fra Modena
1 glas sommertrøfler, fx vores Sommertrøfler fra Alba, Piemonte
1 tsk klassisk olivenolie, fx vores græske olivenolie
Et par dråber trøffelolie, fx vores hvid trøffelolie fra Alba, Piemonte
SÅDAN GØR Du
Varm en stor gryde op og kom lidt olivenolie i. Steg skalotteløgsbådene på lav varme til de er bløde.
Tilsæt derefter blomkålsbuketter (gem 12 små buketter til topping) og grøntsagsbouillon og lad det simrekoge i 20 minutter. Omrør løbende og hold øje med, at det ikke brænder på.
Varm imens en pande op på høj varme og kom lidt olivenolie på. Grill de 12 resterende blomkålsbuketter på panden, til de er gyldenbrune i overfladen. Tag derefter panden af varmen.
Tilsæt fløden til suppen og blend med en stavblender til suppen har en dejlig cremet konsistens. Tilsæt revet parmesan, balsamicoeddike og lidt citronsaft under omrøring og smag til sidst til med salt og friskkværnet peber.
Servér suppen med grillede blomkål, sommertrøfler og et par dråber trøffelolie på toppen.
Nydes straks. Bon appetit 😋