Cremede cannelloni med ricotta og pesto rosso

Nogle gange trænger man bare til skøn pasta med masser af smeltet ost 🧀  Og til det formål er vores opskrift på de dejlige cannelloni helt perfekt. Opskriften er super nem at tilberede med ganske få gode hovedingredienser: cremet ricotta, lækker pesto rosso, lidt frisk basilikum og friskrevet parmesan.

Cannelloni er en skøn italiensk pastaklassiker, lige som vi elsker dem – enkel og velsmagende. De cremede cannelloni kan nemt varieres med andre dejlige saucer og pestoer, fx vores økologiske Arrabiata chili-tomatsauce.

Protip 👩🏻‍🍳 Du kan forberede retten på forhånd i ro og mag og sætte den på køl, inden den skal bages i ovnen. Er tiden til det, er hjemmelavede lasagneplader ekstra lækre og nemme at lave.

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERS.

Forberedelsestid: 15 min
Tilberedningstid i ovnen: 20 min

1 stor håndfuld frisk basilikum, skyllet og hakket
4-5 semi-dried tomater, finthakkede
80 g revet frisk parmesan
1 æg
12 stk lasagneplader
250 g ricotta
1 stort glas pesto, fx vores lækre pesto rosso
God olivenolie, fx vores skønne basilikumolie
Flagesalt og friskkværnet peber

 

Cannelloni med ricotta, pesto med peberfrugter og basilikum

SÅDAN GØR  DU

Forvarm ovnen til 175 ° varmluft. Sæt en stor gryde vand med 1 tsk salt over høj varme til opkog.

Kom ricotta, æg, 40 g friskrevet parmesan, hakket basilikum og soltørrede tomater (gem lidt basilikum og semi-dried tomater til topping) i en stor skål og rør det godt sammen med en gaffel. Smag til med lidt flagesalt og friskkværnet peber.

Læg lasagnepladerne i gryden med kogende saltvand og kog dem til de er al dente (se instruktionerne på emballagen). Hæld vandet fra.

Fyld lasagnepladerne en efter en ved at placere en passende mængde fyld (ca 1 spsk) langs kanten af hver plade. Rul pladen fra siden, så du danner en cannelloni-rulle med fyldet i midten. Anbring de fyldte cannelloni i et ovnfast fad. Fordel 3 spsk pesto og resten af den revne parmesan på toppen, dryp med god olivenolie og sæt fadet i ovnen ca 20 min til cannellonierne er gyldenbrune.

Tag fadet ud af ovnen og lad det køle en smule af. Anret cannellonierne på tallerkner, top med den resterende pesto, de resterende semi-dried tomater og basilikumblade og servér straks.

Bon appètit!

 

____________________________________________________

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden
Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO
____________________________________________________

O&CO nyheder