Æg en cocotte med morkler og chutney

Opskrift æg en cocotte med morkler og chutney, Oliviers & Co

Morkler er nogle af de mest fantastiske svampe – milde, kødfulde og med de skønneste noter af umami og nødder.

Her får du vores opskrift på æg en cocotte med morkler og pærechutney, som vi serverer med en simpel sprød salat, der smages til med lækker græsagtig italiensk olivenolie og intens balsamico. 

Kombinationen er magisk og vil glæde og imponere alle svampeelskere. Den perfekte anretning til dejlige weekend-morgener eller luksusbrunch i godt selskab.

Protip! I denne opskrift bruger vi tørrede morkler, som kan fås i de fleste velassorterede supermarkeder, men du kan selvfølgelig sagtens bruge friske morkler, hvis du så snydeheldig at finde dem.

Antal 6 personer
Arbejdstid 25 min
Tid i alt 55 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
Italiensk olivenolie, fx vores græsagtige Affiorato
Balsamico, fx Balsamico Gusto Intenso fra Modena
Pærechutney med Moscato

Fra markedet
20 g små tørrede morkler
1 skalotteløg, finthakket
50 g smør
6 æg
6 spsk creme fraiche
300 g salatblade
Havsalt og friskkværnet peber

Æg en cocotte med morkler, pærechutney og balsamico, opskrift fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Udblød morklerne i en skål med koldt vand i 30 minutter og dræn dem derefter godt.

Varm en pande op på medium varme med lidt smør og steg morklerne sammen med det finthakkede skalotteløg i 15 minutter, tilsæt 1 spsk pærechutney, rør godt, og smag til med havsalt og friskkværnet peber.

Forvarm ovnen til 180° med en bradepande fyldt halvt med vand.

Pensl 6 ovnfaste ramekin eller ovnfaste skåle med olivenolie. Slå forsigtigt et æg ud i hver, tilsæt en spiseskefuld creme fraiche og drys morklerne ovenpå.

Sæt forsigtigt de ovnfaste skåle i bradepanden med vand. Bages i vandbad i 7 minutter.

Rør imens 1 spsk balsamico og 2 spsk ekstra jomfru olivenolie godt sammen i en salatskål, smag til med havsalt og friskkværnet peber og vend salatbladene godt i dressingen.

Server salaten som tilbehør dine æg en cocotte med morkler og pærechutney.

Bon appétit :)

 

Prøv også vores opskrift på æg en cocotte med grøn tapenade, tomat og piment d'espelette