Guide til den bedste sommermad

Nemme tapas-serveringer, melonsalat, frisk fisk, tærter og sommerbær.
Sommeren er fyldt med de lækreste råvarer, og vi elsker at hylde dem. Det gør vi traditionen tro med vores limited edition sommer olivenolie, der er nøje udvalgt for at gøre din sommer velsmagende og vidunderlig.
Velsmagen er en selvfølge, og den elegante flaske pynter vidunderligt på bordet, i sommerhuset og i køkkenet.
Her får du vores tips og inspiration til nemme sommeropskrifter til gæster og hyggelige stunder.
Vi ønsker jer den dejligste sommer 🌼
Limited edition sommer olivenolie
Stjernen i dine sommeropskrifter! Det smager nærmest som solskin på flaske, når man åbner proppen til dette års limited edition sommerolie fra Oliviers & Co.
Årets Sommerolie er ligeså udsøgt i kvalitet og velsmag, som flasken er smuk. Den elegante flaske med solsikkeblomster og olivengrene er en hyldest til Andalusiens landskab og farver.
Den særligt udvalgte ekstra jomfru olivenolie i årets limited edition sommerflaske kommer fra familien Vanos bedårende olivenlunde i Guadalquivir-dalen langs Guadiana Meñor-floden, der vander oliventræerne. Vano-familien er kendt som nogle af Spaniens ypperste olivenolieproducenter.
Den milde og lækre olivenolie passer godt til alt fra morgenmad til dessert. Prøv den fx på græsk yoghurt med friske jordbær og granola, til en lækker frokostsalat med solmodne tomater og friske ærter, dryppet over grillet fisk og skaldyr med nye kartofler og krydderurter eller på en lækker vaniljeis med lidt havsalt. Du kan selvfølgelig også bare dyppe løs med godt brød.
Find sommer olivenolien her (begrænset antal)
Mimoseæg med avocado og sommer olivenolie
Find opskriften på mimoseæg med avocado her
Sommer crumble med olivenolie og citroneddike
Olivenolie og dessert? Ja, tak!
Sommer olivenoliens noter af mandel gør den til den perfekte følgesvend til sommerens frugter. Til søde danske jordbær og vaniljeis og verdens bedste koldskål. Og til nem sommer-crumble med solmodne abrikoser og mirabeller, der nænsomt lunes og déglaseres med sommer olivenolie, eddike med Eureka-citroner og honning.
Anret fx med vaniljeis og top med knuste tortas med anis. Nemt og fantastisk velsmagende – den perfekte imponerende sødmefyldte afslutning på en hyggelig middag i godt selskab.
Find opskriften på nem sommer-crumble her
Gourmet eddike med Eureka-citroner
I vores opskrift på nem sommer-crumble kombinerer vi sommer olivenolien med vores gourmet eddike med Eureka-citroner – og det er selvfølgelig ikke en tilfældighed.
Oliviers & Co’s mester-eddikemager Frédéric Chaix har skabt den perfekte citroneddike, en frugtig og eksklusiv kreation lavet af en lækker hvidvinseddike og friskplukkede portugisiske Eureka-citroner.
Den smagfulde eddike udmærker sig ved sin friske og lette syrlighed, og er i sandhed en ægte hyldest til den elskede og legendariske citron. De friske solmodne citroner bliver skåret i stykker og macereret i let opvarmet hvidvinseddike for at frigive deres aroma og smag. Derefter køles blandingen meget hurtigt ned for at bevare alle citronens smagsnuancer.
Gourmet eddiken er lavet med 100 % naturlige ingredienser og indeholder ingen kunstige smagsstoffer eller tilsat aroma. Kun de bedste råvarer bliver brugt her.
Brug citroneddiken over alle former for sommersalater, fisk- og skaldyrsretter, tabbouleh med rejer, carpaccio af zucchini, grillet lyst kød og også på din græske yoghurt om morgenen i stedet for honning, over vaniljeis til dessert eller sågar i din sommercocktail.
Melonsalat med feta og citroneddike
Med sin smukke farve og fine sødme og syrlighed er citroneddiken som en eliksir af godt humør – og vi elsker at bruge den på alle sommerens salater.
Vi forkæler vores sommergæster med en smuk melon og feta salat, enten som en lækker appetizer eller som tilbehør til skønne grillede sommerretter. Ideen til salaten simpel, men effekten er stor: den velsmagende dressing af basilikumolie og citroneddike gør hele forskellen.
Find opskriften på melonsalat med feta her
Bagt Dorade som ved Middelhavet
Frisk fisk er et must i sommersæsonen, og vi elsker at tilberede den med klassisk Middelhavstilbehør: solmodne tomater, lækre oliven, citroner, kapers og skønne krydderurter.
Sommer olivenoliens lette græsagtige noter og citroneddikens friske og frugtige syrlighed er det perfekte match, der giver den smukke fisk den helt rette smag fra de sydlige himmelstrøg.
Find opskriften på bagt dorade med oliven og kapers her
Timianolie presset med frisk rosmarin fra Puglia
Vi giver alle vores grillede retter, nye kartofler, pasta, pizza, tærter og dressinger smagen af frisk timian med vores italienske timian-olivenolie.
Find olivenolien med timian her
Lamme kofta på spyd med yoghurtdressing
Middelhavskøkkenet er en oplagt inspirationskilde til sommerens hyggelige grill-middage. Lidt god olivenolie og de ikoniske middelhavskrydderurter giver nemt velsmag til grillede grøntsager, fisk, skaldyr, gode bøffer og grillspyd.
I Oliviers & Co har vi blandet de bedste kryddersalte til pasta og det grønne, fisk og skaldyr og til kød med middelhavskrydderier i højeste kvalitet.
Find vores opskrifter på nemme dressinger og dips her
Inspiration: Sommertapas – nemt at nyde
Det må gerne være nemt at invitere sommergæster. Vores tapenader, pesto, italienske kiks og skønne oliven er lige til at sætte på bordet. Lav fx et lækkert sommerbord med snack grønt, grønne nocellara del belice-oliven, gourmettapenade med sorte oliven, pesto med sommertrøfler, délice med squash og gedeost, sprøde italienske kiks med rosmarin og et par gode oste.
Find vores store udvalg af tapas-delikatesser her
God sommer fra alle os på Gammel Kongevej og i TorvehallerneKBH 🌸