Gastro-venner: amaliesigrid
I det øjeblik vi så amaliesigrids fantastiske sommer-kreation – limekage med basilikum og hvid chokoladesmørcreme toppet med vores sommer-olivenolie – var vi selvfølgelig solgt!
Og dykker man ned i mad-universet amaliesigrid, bliver man mødt af skøn stemning og inspiration til de lækreste måltider, der glæder sanserne – også hvis du, ligesom os, hører til dem, der også spiser med øjnene.
Det er Amalie og Jakob, der står bag det vegetariske mad-univers, der altid tager afsæt i den bedste kvalitet, selvfølgelig også, når det gælder olivenolie 💚
Hør her, hvad de siger om deres kærlighed til kvalitet og olivenolie:
”Vi elsker god olivenolie, fordi kvalitet er et aspekt, der manifesterer sig gennem hele vores formsprog, og i særdeleshed også i vores måde at spise og lave mad på – færre kvalitetsrige råvarer er med længder bedre end flere dårlige. Det er i virkeligheden et spørgsmål om at inspirere til en livsstil, hvor vi spiser og kokkererer mere bevidst og nærværende. At vi nyder det mere, men uden at gå på kompromis med tid, tilgængelighed og smag. For ofte kan man lave langt bedre mad på kortere tid, så længe råvarerne er af god kvalitet. Og for os er gode olivenolier et pragteksemplar på netop dét.”
Færre råvarer af bedste kvalitet – vi kunne ikke være mere enige. Og siden wauw-oplevelsen med limekagen, har der været mange flere wauw-oplevelser, når vi lader os inspirere af de vidunderlige opskrifter, der kommer ud af Amalie og Jakobs køkken. Vi elsker at følge deres skønne gratis madplan med gode opskrifter og inspiration hver uge. Find madplanen her
Når Amalie og Jakob besøger os i butikken, nyder vi at nørde smagsnoter, perfekte sammensætninger, årstidens råvarer og hvilken olivenolie og eddike, der går bedst til hvad.
Vores samarbejde resulterer i mange skønne opskrifter, som vi er glade for at dele med jer – og vi har samlet en håndfuld af vores favoritter nedenfor. Vi håber, I bliver lige så inspirerede, som vi gør ❤️
Opskrift: Grønne asparges, butterbeancreme og focaccia
En både enkel og raffineret forårsret. De sprøde, grønne asparges vendes i græsagtig olivenolie, der fremhæver deres vidunderlige smag, og anrettes smukt på silkeblød butterbeancreme smagt til med lagret rødvinseddike. Servér retten med en let salat i skøn urtevinaigrette og focaccia med god olivenolie at dyppe i.
Opskrift: Risotto med ærter, asparges, citronolie og balsamico
Risotto i en smuk, nem og smagfuld forårsversion med ærter, asparges og parmesan toppet med økologisk grøn citronolie og balsamico intenso.
Kombinationen af den cremede risotto og de forårssprøde grøntsager er fantastisk, og retten er dejlig både til hverdag og til gæster.
Opskrift: Dumplings med soya med sort hvidløg og mangoeddike
De skønneste hjemmelavede dumplings af gyoza-dej med lækkert fyld af svampe og tofu smagt til med soya med sort hvidløg og mangoeddike. Serveret i cremet peanutsauce toppet med chiliolie.
Opskrift: Porretærte med parmesan og blodappelsinsalat
Opskrift: Saftige svampedeller med hjemmelavet røget mayo
Disse saftige svampedeller er det perfekte vegetariske indslag på frokostbordet, hvor du bestemt ikke går på kompromis med hverken smag, tekstur eller fylde. Særligt ikke, hvis du serverer dem med den røgede, hjemmelavede mayo på siden.
Find opskriften på svampedeller og hjemmelavet røget mayo her






