Vegetariske dumplings med soya med sort hvidløg og mangoeddike

Vores dygtige gastro-venner fra AMALIESIGRID står bag denne skønne opskrift på hjemmelavede vegetariske dumplings, som serveres på en cremet peanutsauce.
Du kan se, hvordan Amalie samler de fine dumplings af gyoza-dej i denne video på instagram @amaliesigrid
Det lækre svampe-tofu-fyld smages til med vores soya med sort hvidløg og vores mangoeddike, og den cremede peanutsauce toppes med vores chiliolie.
Trioen er skøn til alle dine asiatiske retter – og vi har samlet dem i dette rabatsæt
Antal
30 stk. |
Arbejdstid |
Tid i alt |
Ingredienser
Fyld
3 fed hvidløg
40 g frisk ingefær
200 g fast tofu
200 g svampe
2 gulerødder
2 forårsløg
150 g spidskål
3-4 spsk soya med sort hvidløg
2-3 spsk mangoeddike
Lidt flagesalt
La Classique ekstra jomfru olivenolie til stegning
Sauce
3 spsk smooth peanutbutter
4-5 spsk vand
Saft af 1/2 lime
1,5 spsk soya med sort hvidløg
1,5 spsk mangoeddike
Lidt chiliolie til anretning
Andet
1 bundt frisk koriander
1-2 spsk ristede sesamfrø
1 pakke gyoza dej

Sådan gør du
Fyld
Hak hvidløg og ingefær fint evt. i en minihakker og steg det af et par minutter i en høj pande i lidt La Classique ekstra jomfru olivenolie.
Hak også tofu, svampe, gulerødder, forårsløg og kål fint. Brug evt. en foodprocessor. Tilsæt det så på panden og lad det stege i 4-5 min.
Skru lidt ned for varmen, tilsæt soya med sort hvidløg, mangoeddike og lidt flagesalt. Rør det hele godt sammen i et par minutter og sluk derefter for varmen. Smag evt. til med soya med sort hvidløg og flagesalt.
Sauce
Pisk/rør først peanutbutter sammen med vand. Det vil måske skille først, men bare rør videre, så samler det sig. Tilsæt så, lime, soya med sort hvidløg og mangoeddike og pisk/rør det godt sammen til en lind sauce. Er den for tynd til din smag, tilsætter du bare lidt mere peanutbutter, men husk at smage den til.
Dumplings
Tag et stykke gyoza dej, fugt det rundt i kanterne, læg en tsk fyld på den ene halvdel, men sørg for at der er 0,5 cm. fri til kanten, fold den anden halvdel over, og tryk dejen ned, så den slutter tæt om fyldet og kanterne lukkes sammen. Gør dine fingre våde, så dejen binder nemmere.
Fold så kanterne sammen 4-5 gange til små “vifter”. Mens du laver de andre, kan du drysse lidt majsstivelse eller kartoffelmel ud på bordet og sætte dine færdige dumplings dér. Så undgår du, at de klistrer fast til bordet.
Steg så dine dumplings i La Classique ekstra jomfru olivenolien til de får en mørk stegeflade. Hæld så lidt vand i bunden af panden, sæt låg på og damp dem i 4-5 min.
Fordel saucen i bunden af dit serveringsfad, anret dumplingerne ovenpå og top med chiliolien, frisk koriander og ristede sesamfrø.
Bon appétit!
Opmærksomhedspunkter
Gyoza dej: Gyoza dej købes ofte på frost, så lad det tø op i køleskabet dagen inden du skal bruge det.
Laktosefri: Retten er naturlig laktosefri, men tjek for en sikkerhedsskyld den gyoza dej, som du køber.

Du kan finde flere dejlige opskrifter på AMALIESIGRIDs hjemmeside. Vi anbefaler at følge deres skønne madplan, der kommer med gode opskrifter og inspiration hver uge. Se mere her