Porretærte med parmesan og blodappelsinsalat

Porretærte med parmesan, opskrift fra Amaliesigrid x Oliviers & Co

Vores søde, dygtige gastro-venner fra AMALIESIGRID står bag denne smukke opskrift på glutenfri porretærte med parmesan og blodappelsinsalat – begge toppet med vores L'Extraverte ekstra jomfru olivenolie, som har et ekstra højt indhold af polyfenoler.

Skøn tærtebund med nøddeagtig smag, fyld af karameliserede porrer, parmesan og krydret æggestand med fennikelfrø og chiliflager toppet med græsagtig ekstra jomfru olivenolie og fløjsblød balsamico. Dertil en frisk og saftig blodappelsinsalat med butterbeans, appelsinskal og frisk mynte vendt i L'Extraverte olivenolie og mangoeddike.

Blodappelsinsalat med butterbeans, mangoeddike og L'Extraverte, opskrift fra amaliesigrid x Oliviers & Co

Sund, smagfuld og vidunderlig at servere til hverdag eller som et elegant indslag til middagsgæster i weekenden.

Antal 
4 personer

Arbejdstid
25 min

Tid i alt 
1 time

Ingredienser

Tærtebund
210 g ærtemel
130 g boghvedemel
1,5 tsk salt
1,5 dl vand
0,5 dl klassisk ekstra jomfru olivenolie, fx denne græske

Fyld
4 store porrer
2 fed hvidløg
Klassisk ekstra jomfru olivenolie, fx denne græske
Salt og peber
40 g revet parmesan

Æggestand
5 æg
1 dl havredrik/alm. mælk
1 tsk fennikelfrø
1/2 tsk chiliflager
Salt og peber

Topping
Frisk timian
L’Extraverte ekstra jomfru olivenolie
Økologisk Premium Balsamico

Salat
4-5 blodappelsiner
2 dåser butterbeans
L’Extraverte ekstra jomfru olivenolie
Mangoeddike
Appelsinskal af 1/2-1 øko appelsin
20 friske mynteblade
Salt og peber

Porretærte med parmesan, opskrift fra amaliesigrid x Oliviers & Co

Sådan gør du

Tærtebund

Forvarm din ovn på 180 graders varmluft.

Rør salt, ærtemel og boghvedemel sammen i en skål. Tilsæt vand og klassisk ekstra jomfru olivenolie og rør det sammen – først med en ske og så med med hænderne, så dejen bliver godt sammenhængende.

Pensl din tærteform med lidt af olivenolien – du kan vælge at bruge en rektangulær form 30x20 cm som vist her, men du kan også sagtens bruge en rund form. Rul så dejen ud på et meldrysset bord og læg den i tærteformen. Er dejen for porøs til at komme helskindet i formen, trykker du den bare ned i formen med fingrene – bare sørg for, at den ikke bliver for tyk.

Forbag den så i 8 min. og klargør porrerne.

Fyld

Skær porrerne til, så de passer til din form, halver dem og rens dem grundigt.

Steg dem så i 5-6 min., med skærefladen nedad, i klassisk ekstra jomfru olivenolie sammen med to knuste fed hvidløg, salt og peber. Stegefladen skal være godt branket og porrerne let møre.

Pisk ingredienserne til æggestanden sammen i en skål og fordel parmesanen i den forbagte tærtebund.

Anret porrerne, tæt på hinanden med skærefladen opad ovenpå parmesanen og hæld forsigtigt æggestanden ned mellem porrerne. Bag så tærten ved 180 graders varmluft i 35 min.

Salat

Lav i mellemtiden salaten. Skær skrællen af blodappelsinerne og skær dem ud i mundrette stykker. 

Skyl butterbeansene fri fra lage, dub dem tørre og vend dem med blodappelsinerne, L’Extraverte olivenolie, mangoeddike, appelsinskal, halvdelen af myntebladene, salt og peber i en skål.

Anret det på et serveringsfad og top med ekstra af den smukke L’Extraverte olivenolie og resten af myntebladene.

Topping

Når tærten er bagt færdig, topper du den med frisk timian, balsamico, L’Extraverte olivenolie og et nip flagesalt.

Bon appétit!

Opmærksomhedspunkter

Glutenfri: Tærten og salaten er naturlig glutenfri.
Laktosefri: For en laktosefri version, brug en laktosefri eller vegansk mælk og laktosefri parmesan.

Du kan finde flere dejlige opskrifter på AMALIESIGRIDs hjemmeside. Vi anbefaler at følge deres skønne madplan, der kommer med gode opskrifter og inspiration hver uge. Se mere her