Siciliansk salat med fennikel & citrus

Siciliansk fennikel & citrus salat, opskrift fra Oliviers & Co

Her får du vores opskrift på den skønne, velkendte sicilianske salat med fennikel og citrus, som vi topper med et smilende æg og den lækreste olivenolie, der tilfører masser af velsmag og gør salaten mættende.

Dejlig som frokostsalat serveret med godt brød, som forret eller som en del af en buffet.

Antal
4 personer

Arbejdstid
15 min

Tid i alt
15 min

Ingredienser 

Hos Oliviers & Co
8 spsk mandarin olivenolie
3 spsk pink grapefrugt eddike
Grøn kryddersalt
En håndfuld Kalamata oliven
Sommer olivenolie
 
På markedet
4 æg
3 fennikel
2 citroner (saften)
1 grapefrugt
2 appelsiner
1 håndfuld dild
Godt brød 

Siciliansk fennikel & citrus salat, opskrift fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Kog vand i en lille gryde, og læg æggene forsigtigt i, når vandet koger. På den måde slipper hinden skallen, så det bliver nemmere at pille æggene pænt.

Kog æggene i 7-8 min. (afhænger lidt af størrelsen. Vi synes, at de er dejligst 'let smilende') Tag æggene op af vandet og læg dem i koldt vand.

Skær fennikel i meget tynde skiver på et mandolinjern, læg dem i en skål og hæld citronsaften over. Lad marinere i to timer ved stuetemperatur.

Skræl og fileter grapefrugten og appelsinerne.

Tag fenniklen op af citronsaften, lad den dryppe af, og vend den i mandarinolie og grapefrugt eddike.

Drys med kryddersalt og friskkværnet peber.

Tilføj den fileterede citrusfrugt og vend forsigtigt.

Anret salaten på fire tallerkner med et smilende æg – skær toppen af, sorte oliven og et drys hakket dild.

Server med godt brød og sommerolivenolie.

Bon appétit!

 

Prøv også vores opskrift på mimoseæg med avocado