Tabouleh med svampe og soltørrede tomater

Her får du vores opskrift på den skønne mellemøstlige salat med bulgur og krydderurter i en fyldig variant sprængfuld af umami fra svampe, kalamata oliven og semi-dried tomater. Så nem at lave året rundt med de svampe, der er i sæson.

Kombinationen af en mild og floral olivenolien, fx vores klassiske marokkanske olivenolie, og bulgurens nøddeagtige smag giver de helt rette smagsnoter, der sender dine smagsløg på rejse til Marrakech.

Salaten er lækker både lun og afkølet, til frokost, aftensmad og som tilbehør.

Protip! Denne opskrift er perfekt at have på lager i fadeburet til de dage, hvor det skal være ekstra nemt at trylle en dejlig skål hjemmelavet mad frem. Med god olivenolie og eddike, bulgur, græskarkerner, semi-dried tomater og oliven på hylden, kræver retten kun et hurtigt sving forbi din lokale grønthandler efter svampe, persille og citroner.

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERSONER

350 g bulgur
1 spsk græskarkerner
400 g svampe, fx markchampignon og/eller portobellosvampe, skåret i mundrette stykker
6 spsk olivenolie, fx vores klassiske marokkanske olivenolie
10 semi-dried tomater i olie, hakkede
8 stk kalamata oliven, udstenede og hakkede
3 store håndfulde bredbladet persille, skyllet og hakket
2 spsk eddike, fx granatæbleeddike
1 citron, lidt saft
Tabouleh med svampe og soltørrede tomater, opskrift fra Oliviers & Co

SÅDAN GØR DU

Tilbered bulguren efter anvisningerne på emballagen – de forskellig slags bulgur kan have lidt forskellige tilberedningstider. De fleste typer tilberedes dog sådan: Hæld bulguren i en sigte og skyl godt, til vandet er klart. Kog bulguren i en gryde under låg med vand og lidt salt i forholdet 1 del bulgur til 2 dele vand i ca 10 minutter. Lad bulguren hvile under låg i yderligere 10 minutter. Når bulguren er færdig, løsnes den med en gaffel.

Imens bulguren tilberedes, kan du forberede de andre ingredienser.

Varm en tør pande op på middelvarme og rist græskarkernerne let, indtil de er gyldne. Sæt til side.

Hæld lidt olivenolie på panden på middelvarme og steg svampene let gyldne.

Når bulguren er færdig, vendes den med de stegte svampe, hakkede soltørrede tomater, oliven og bredbladet persille i en skål. Vend til sidst salaten med granatæbleeddiken, en smule citronsaft, olivenolie og salt og peber. Drys med græskarkerner lige inden servering.

Bon appétit!

 

Prøv også vores opskrift på risotto med svampe, trøfler og parmesancreme