Svampetærter med trøffel toppet med mandarinolie og balsamico

Opskrift juletærter med trøffel-nøddepostej fra amaliesigrid x Oliviers & Co

Her får du en genial opskrift fra vores søde, dygtige gastro-venner fra amaliesigrid: de her svampetærter er det perfekte vegetariske hovedelement til gæstemiddagen.

Den sprøde butterdej er fyldt med en luksuriøs trøffel-nøddepostej med lækker konsistens fra nødder og svampe, umami fra miso, soya med sort hvidløg og sort trøffelolie og toppet med mandarinolie og fløjlsblød balsamico.

Server fx tærterne sammen med amaliesigrid julesalat, en grønkålssalat, hjemmelavet rødkål, kartofler og en skøn brun sovs.

Find opskriften på amaliesigrids julesalat med havtorn, appelsinfileter, pistacienødder og manchego her

Antal 
5 personer/10 stk

Arbejdstid
30 min

Tid i alt 
1 time

Ingredienser

1 portion butterdej
1 sammenpisket æg til pensling

Fyld
1,5 skalotteløg
1 fed hvidløg
250 g portobellosvampe
50 g valnødder
1,5 spsk frisk rosmarin (1,5 tsk tørret)
1,5 spsk frisk timian (1,5 tsk tørret)
1/4 spsk fennikelfrø
2 spsk lys miso + 0,25 dl vand
3 laurbærblade
1,75 dl havregryn
0,5 dl soya-fløde eller alm. piskefløde
3 tsk dijonsennep
3 spsk soya med sort hvidløg
1 spsk sort trøffelolie
Salt og peber

Topping
Balsamico fra Modena
Mandarinolie
Frisk timian

Opskrift svampetærter med trøffel, amaliesigrid x Oliviers & Co

Sådan gør du

Blend/hak først løg og hvidløg groft i en minihakker eller i hånden.

Blend/hak derefter svampe fint i en minihakker eller i hånden.

Blend/hak valnødder til en grov mel-konsistens.

Steg så løg og hvidløg i olivenolie i en gryde et minuts tid.

Tilsæt derefter grofthakket rosmarin, timian og fennikelfrø og steg det med yderligere et minut.

Tilsæt så miso og vand, rør det ud så det opløser sig og tilsæt så valnødder og svampe og steg et par minutter.

Tilsæt derefter laurbærblade, fløde, havregryn og sennep, rør det godt rundt og lad det stege i 4-5 min. under omrøring.

Tag gryden af varmen og rør soya med sort hvidløg og sort trøffelolie i. Stil det til side på køkkenbordet og forbered dejen.

Forvarm din ovn efter anvisning på butterdejspakken og fold butterdejen ud.

Mål den op så du får 10 lige store rektangulære stykker.

Skær en rektangel i hver af stykkerne ca. 1 cm. fra kanten – skær ikke helt igennem – og prik huller med en gaffel i den inderste rektangel. Pensl så med æg.

Smag fyldet til med salt og peber og fordel det på hver af de inderste rektangler.

Bag dem i 25-30 min. men hold øje med dem, da det kan variere fra ovn til ovn.

Inden servering drypper du med mandarinolie, balsamico og frisk timian for en afgørende smagsmæssig finish.

Bon appétit!

Butterdejstærter med trøffel-nøddepostej toppet med balsamico og mandarinolie, amaliesigrid x Oliviers & Co

Opmærksomhedspunkter

Fyld: Smag fyldet til, inden du fordeler det på tærtebundene. Det må gerne smage kraftigt, da smagen vil mildne under bagning.

Du kan finde flere dejlige opskrifter på amaliesigrids hjemmeside. Vi anbefaler at følge deres skønne madplan, der kommer med gode opskrifter og inspiration hver uge. Se mere her