Ceviche med radiser og passionsfrugt

Åh, hvor vi elsker ceviche! Det er sundt, lækkert og supernemt at lave. En delikat og smuk forret, perfekt til gæster og ekstra forkælelse eller til aftensmad med en grøn salat på siden!

Helleflynder, torsk eller slethvar er super dejlige nordiske fisk med en mild smag, perfekte til ceviche. Når de fås helt friske hos fiskehandleren, gælder det om at slå til. 

Vores yndlingsversion af ceviche er enkel og frisk med skønne passionsfrugter, lime og sprøde radiser. Til marinaden har vi brugt vores økologiske appelsinolie og vores mangoeddike, og det smager fabelagtigt. 

Husk at fryse din fisk inden brug, så du er sikker på, at der ikke er parasitter. Præcis som når du skal lave sushi. 

Når du fryser fisk, som du vil spise rå, skal fisken være frossen (altså først når den er frossen tæller tiden) ved minus 20 grader i mindst 24 timer. Optø den langsomt, f.eks. i køleskab. Det virker lidt besværligt, men det er det ikke ;) Hvis det skal være ekstra nemt kan du bestille fisken frosset fra din lokale fiskehandler. 

TID: 1 lille times tid, inklusiv 30 min. marineringstid ;) 

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERS.

400 g helleflynder, torsk eller slethvar
2 modne passionfrugter
4 økologiske lime, saften af alle 4, skrællen af 1
10 sprøde radiser, skåret i tynde skiver
3 kviste dild, finthakket
5 spsk. O&CO ØKO olivenolie med appelsin
2 tsk. O&CO mangoeddike
O&CO Piment d'espelette peber efter smag
Flagesalt efter smag
Evt. spiselige blomster til pynt

 

havbras carpaccio med passionsfrugt og radiser

SÅDAN GØR DU

Når fisken har været frosset og siden tøet op i køleskabet, er du klar til at gå i gang. Skær fisken i tynde strimler, og læg dem i en stor skål.

Bland marinaden af saften og frugtkødet fra passionsfrugterne, limejuice og den revne limeskal med 5 spsk. olivenolie med appelsin, 2 spsk. mangoeddike, halvdelen af den hakkede dild, lidt salt og piment d'espelette peber.

Hæld marinaden over fisken, dæk skålen med film, og mariner den i køleskabet i ca. 30 minutter.

Fordel cevichen på 4 tallerkner eller på et fad med marinaden, pynt med resten af dilden og lidt flagesalt efter smag og server straks. Vi elsker at pynte ceviche med spiselige blomster, men det er ikke et must. 

Bon appetite!

Prøv også opskriften på vores reje ceviche med avokado