Små desserttærter med bær, nektariner og mascarponecreme

Opskrift små desserttærter med bær, nektariner og mascarponecreme, Oliviers & Co

Sommerens solmodne bær og frugter skal spises, når de er i sæson, for så smager de allerbedst. Disse små tærter med sommerbær, karamelliserede nektariner og mascarponecreme er skønne at servere som en frisk og lækker dessert eller til en dejlig kop eftermiddagskaffe eller -the.

Den lækre mascarponecreme er rørt med dejlig floral olivenolie og lemoncurd, der fremhæver sommerfrugternes friske sødme.

Antal
4-6 personer

Arbejdstid
45 min

Tid i alt
2 timer

Ingredienser

Til tærtedej

130 g hvedemel
50 g majsmel
1 knivspids salt
1 tsk sukker
100 g blødt smør, skåret i små tern
1 pasteuriseret æggeblomme
1 spsk god balsamico, fx vores premium balsamico fra Modena
2 spsk koldt vand

Til tærtefyld

250 g mascarpone
1 1/4 dl piskefløde
1 spsk floral ekstra jomfru olivenolie, fx årets sommerolivenolie
2-3 spsk lemoncurd
400 g sommerfrugt, fx hindbær, blåbær og jordbær, skyllede og nippede
2 nektariner, skåret i både
20 g smør
1 spsk rørsukker

Små desserttærter med bær, nektariner og mascarponecreme, O&CO opskrift 

Sådan gør du

Bland alle de tørre ingredienser til tærtedejen i en stor røreskål eller i en foodprocessor. Tilsæt smør i tern og æggeblomme og rør godt, til dejen er ensartet. Tilsæt vand og balsamico og rør, til dejen er helt samlet. Rul dejen ud til en rektangel mellem to stykker bagepapir og læg på køl i en time.

Forvarm ovnen til 180°C varmluft.

Bag tærtebunden i ca. 25 min eller indtil den er lys gylden. Alle ovne er forskellige, så hold godt øje. Sæt tærtebunden til side og lad den afkøle helt.

Varm en pande op til middelvarme med smør og rørsukker og steg nektarinbådene i ca 4-5 min på hver side, til de er let møre og karamelliserede. Lad nektarinbådene afkøle helt.

Pisk mascarpone og piskefløde sammen med en elpisker til konsistensen er som flødeskum. Vend forsigtigt olivenolie og lemoncurd i mascarponeskummet med en ske – rør ikke for meget, men kun akkurat til olivenolie og lemoncurd har givet skummet en gylden marmoreret effekt.

Skær den afkølede tærtebund ud i strimler, der passer til din sommerfrugt, og fordel mascarponecremen og frugterne.

Bon appétit!

 

Elsker du desserttærte? Få opskriften på Tarte au citron fra Mathias Silberbauer her