Pasta All Arrabbiata

Linguine All Arrabbiata, opskrift fra Oliviers & Co

Pasta All'Arrabbiata er en super simpel italiensk klassiker – perfekt når man trænger til en hurtig lækker pastaret. Tomatsaucen, eller sugo all'Arrabbiata, som italienerne kalder saucen, er en smule spicy.

Vi giver retten lidt syrlighed med revet citronskal og topper med de gode sunde sardiner fra Grøndals og lækker olivenolie med basilikum. Ønsker du mere spicy chili-smag, kan du toppe med vores olivenolie med chili eller olivenolie med piment d'espelette.

Protip!👩🏻‍🍳 Du kan nemt variere retten ved at udskifte sardinerne med lidt lækker pecorino. 

Antal
4 personer

Arbejdstid
15 min

Tid i alt
25 min 

Ingredienser

Hos Oliviers&Co
La Classique olivenolie til stegning
Olivenolie med basilikum
Økologisk Salsa All'Arrabbiata
Grøn kryddersalt
500 g pasta, fx spaghetti eller penne
1 dåse sardiner i olivenolie

På markedet
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, knust
1 spsk kapers i eddike
Revet skal af ½ økologisk citron

Sådan gør du

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Brun imens det hakkede løg, knust hvidløg og kapers i en stor gryde i lidt olivenolie. Hæld Arrabbiata-saucen i og lad det simre i 15 minutter ved svag varme.

Tilsæt revet skal af ​​en halv citron til saucen. Juster eventuelt krydderiet.

Kog pastaen til al dente. Tag 2 spsk kogevand fra og gem, inden du dræner pastaen. Hæld pastaen over i gryden med saucen og tilsæt så kogevandet. Rør godt rundt, så al pastaen er vendt med saucen.

Anret pastaen i et stort dybt fad eller portionsanret på tallerkener. Læg de hele sardiner ovenpå, dryp med lidt basilikumolie og server med det samme.

Bon appétit!

Pasta All Arrabbiata kan varieres på flere måder. Prøv fx også vores opskrift på pasta arrabbiata med hvide bønner og parmesan