Chokoladeglaseret bananis med olivenolie

Opskrift på chokoladeglaseret bananis med olivenolie, Oliviers & Co

Olivenolie til dessert? Den reaktion får vi ofte, når vi foreslår olivenolie til de søde sager. Men når man smager kombinationen, er man ikke i tvivl!

Derfor er olivenolie i desserter et hit på de bedste restauranter verden over. Her får du en let opskrift på chokoladeglaserede bananer med en floral olivenolie, der helt sikkert vil give dig point hos dine medspisende 🍌🍫 👩🏻‍🍳 👨🏻‍🍳  

Antal 4 personer
Arbejdstid 20 min Tid i alt 4 timer 20 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
Floral olivenolie som fx vores klassiske franske olivenolie eller olivenolie med mandarin
1 glas økologisk appelsinmarmelade

Fra markedet
4 skrællede modne, men faste bananer 
100 g mørk chokolade 60-70 %
50 g chokolade med hasselnødder
Grillspyd, ispinde eller lignende

chokoladeglaserede banais

Sådan gør du

Skræl bananerne, halvér dem og stik en ispind eller grillspyd igennem hver banan, så du har et "håndtag". Læg de bananerne i et fad (som tåler frost) og frys dem i 3-4 timer. 

Når frysetiden er overstået, kan du gå i gang med chokoladen. Smelt de to slags chokolade i et vandbad med en spsk. olivenolie. Når chokoladen er flydende, overtrækker du bananerne med chokoladen. Drys evt. med hakkede nødder eller krymmel. 

Når chokoladen er stivnet, kan du servere bananerne med lidt appelsinmarmelade ved siden af, evt. med spiselige blomster som pynt. Du vælger selv, om de skal serveres med "ispind" eller ej :) 

Du kan også fryse bananerne med chokoladen igen og servere dem på et senere tidspunkt.

Bon appétit!