Cremet risotto med asparges og rejer

Cremet risotto med asparges og rejer, opskrift fra Oliviers & Co

Denne opskrift på risotto er forfinet over mange år, og startede da Nina var i lære i huset hos familien Rubini i Emilia-Romagna nær Parma for snart 20 år siden.

Risotto er en fantastisk klassiker fra Italien, der kan laves i mange skønne versioner året rundt. Her får du vores favorit forårsudgave med grønne asparges, friske rejer og skønne krydderurter.

Hemmeligheden bag en vellykket risotto er at ramme den rette konsistens. Vi bruger altid selv Carnaroli risottoris, der er kendt som kongen af risotto. Sorten er fantastisk til at absorbere væde og smag fra de øvrige ingredienser under tilberedningen, og den gør det nemt at ramme den rigtige konsistens. 

Antal 4 personer
Arbejdstid 40 min
Tid i alt 40 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
350 g Carnaroli risottoris, skyllet
God olivenolie til stegning, fx vores skønne La Classique basisolivenolie

Fra markedet
2-3 skalotteløg, fintsnittet
2 fed hvidløg, fintsnittet
1 bundt asparges, vasket og skåret i mundrette stykker
75 g revet parmesan
750 ml bouillon (grøntsags- eller hønsebouillon)
100 g rejer
2 dl hvidvin
Friske krydderurter, fx timian, skyllet
Flagesalt og friskkværnet peber

Cremet risotto med asparges og rejer

Sådan gør du

Varm en høj pande op til medium varme med 2-3 spsk olivenolie. Svits først hvidløg og skalotteløg på panden i ca 7 min, til løgene er klare uden at tage for meget farve.

Kom risene på panden med hvidløg og skalotteløg og rør rundt i ca 2 min.

Hæld den første dl hvidvin over, mens du rører rundt. Når risene har suget væden til sig, hældes den resterende vin over, mens du fortsat rører rundt.

Hæld derefter bouillon over lidt efter lidt, og lad risene opsuge væsken. Gentag dette, mens du rører rundt, til risene har den ønskede konsistens. Vi foretrækker risene al dente – her skal du ikke nødvendigvis bruge al bouillonen. 

Vend revet citronskal, parmesan, asparges og rejer i under omrøring i 1 minuts tid. Smag til med salt og peber – og eventuelt en smule citronsaft.

Anret på middagstallerkner, top med lidt god græsagtig olivenolie eller trøffelolie, friske krydderurter og lidt friskrevet parmesan. Serveres straks.

Bon appétit!

Vild med det italienske køkken? Prøv også vores opskrift på hjemmelavet vegetarisk lasagne