Østers med avocado, kiwi og lime

Østers er en legendarisk spise, der smager af hav og friskhed. De tilsmages som regel med noget syrligt som citron eller eddike, som fremhæver sødmen i østers. I denne opskrift er det de syrlige smage fra kiwi og lime og en græsagtig olivenolie, der fremhæver sødmen i de dejlige østers. Et par dråber balsamico med den berømmede vilde Madagascarpeber giver et lækkert lille peber-punch, der spiller perfekt sammen med de små bidder af havet.

Protip! Husk altid at checke, at dine østers er helt friske. Åbn østersene og duft til dem – de skal dufte af helt frisk hav. Er skallen beskadiget, skal den kasseres. Er der åbne østers, skal de lukke sig, når du banker let på dem – ellers skal de kasseres.

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERSONER

16 friske østers nr. 3 (mellemstørrelse)
2 grønne eller gule kiwier
1 avocado
1 lille skalotteløg
1-2 økologiske lime, saften og skallen
Italiensk Grand Cru olivenolie, fx jule olivenolie
Balsamico med vild peber fra Madagascar
Havsalt og friskkværnet peber

Opskrift på østers med avocado og kiwi fra Oliviers & Co

SÅDAN GØR DU

Skræl avocado og kiwi, og skær dem i små tern. Hak skalotteløget fint, og bland det hele i en skål med limeskal og saft, 1 spsk olivenolie, havsalt og friskkværnet peber.

Løs de friske østers fra skallen, hæld væden fra og anret dem på et fad.

Fordel en skefuld af avocado/kiwi-blandingen over hver enkelt østers, dryp et par dråber balsamico i hver, og server straks med en mousserende vin eller champagne.

Bon appetit :)

 

Få også vores opskrift på ceviche med radiser og passionsfrugt her