Østers med avocado, kiwi og lime

Østers med avocado, kiwi og lime, opskrift fra Oliviers & Co

Østers er en legendarisk spise, der smager af hav og friskhed. De tilsmages som regel med noget syrligt som citron eller eddike, som fremhæver sødmen i østers. I denne opskrift er det de syrlige smage fra kiwi og lime og en græsagtig olivenolie, der fremhæver sødmen i de dejlige østers. Et par dråber balsamico med den berømmede vilde Madagascarpeber giver et lækkert lille peber-punch, der spiller perfekt sammen med de små bidder af havet.

Protip! Husk altid at checke, at dine østers er helt friske. Åbn østersene og duft til dem – de skal dufte af helt frisk hav. Er skallen beskadiget, skal den kasseres. Er der åbne østers, skal de lukke sig, når du banker let på dem – ellers skal de kasseres.

Antal 4 personer
Arbejdstid 15 min Tid i alt 15 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
Italiensk Grand Cru olivenolie, fx Il Fornacino
Balsamico med vild peber fra Madagascar

Fra markedet
16 friske østers nr. 3 (mellemstørrelse)
2 grønne eller gule kiwier
1 avocado
1 lille skalotteløg
1-2 økologiske lime, saften og skallen
Havsalt og friskkværnet peber

Opskrift på østers med avocado og kiwi fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Skræl avocado og kiwi, og skær dem i små tern. Hak skalotteløget fint, og bland det hele i en skål med limeskal og saft, 1 spsk olivenolie, havsalt og friskkværnet peber.

Løs de friske østers fra skallen, hæld væden fra og anret dem på et fad.

Fordel en skefuld af avocado/kiwi-blandingen over hver enkelt østers, dryp et par dråber balsamico i hver, og server straks med en mousserende vin eller champagne.

Bon appétit :)

 

Få også vores opskrift på ceviche med radiser og passionsfrugt her