Pissaladière med oliven

Pissaladière er en Provence-klassiker, der altid er et hit. Mange sammenligner den lidt med en pizza eller en let tærte. Og man laver da også pissaladière i en tærteform. Vi elsker pissaladière som snack eller antipasti. Super nemt, så lækkert!

Opskriften her er fra vores gastro-ven kokken Mathias Silberbauer, der driver Silberbauers Bistro på Jægersborggade og tapasbaren Contento på Ryesgade.

Du kan læse mere om Silberbauers Bistro her

Du kan læse mere om Contento her

Opskrift af: Mathias Silberbauer

Antal
4 personer

Arbejdstid
30 min

Tid i alt
3 timer 20 min

Ingredienser

Til bunden:
20 g gær
1 dl mælk
40 g ekstra jomfru olivenolie, fx vores La Classique
200 g hvedemel
6 g salt

Til fyld:
9-10 løg alt efter størrelse skåret i strimler
1 fed hvidløg i tynde skiver
1 laurbærblad
3 kviste frisk timian plukket (eller 1 tsk tørret)
En god sjat olivenolie

Topping:
Frisk oregano, plukket og skyllet
En håndfuld sorten oliven, fx vores lækre Taggiasca eller Tanche oliven fra Frankrig

Pissaladiere med taggiasca oliven

Sådan gør du

Start med bunden: Lun mælken op i en lille gryde, hæld den i en skål med gær og opløs gæren. Lad det hvile på køkkenbordet en times tid.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Mix olivenolie, mel og salt i skålen med mælk og gær til du har en lind dej. Rul dejen ud og kom den i en tærteform. Prik dejen med en gaffel og lad den hvile lunt til den er hævet til dobbelt størrelse.

Fyld: Varm en pande op og kom olivenolie og tyndskåret hvidløg på. Sauteres i få minutter. Tilsæt løg, timian og laurbærblad og sautér til løgene er blevet søde men stadig har bid. Smag til med salt og peber.

Kom fyldet i tærteformen og bag ved 180 grader i ca 30-40 min eller til bunden er bagt igennem og det øverste af løgene er let karamelliserede.

Tag tærten ud og lad den hvile i 10 minutter. Top med oregano og oliven og servér. Bon appetit!

Se flere gode opskrifter fra Mathias Silberbauer: 

Jomfruhummer med ramsløgssmør

Tarte au citron

Mathias Silberbauer