Pasta med blåmuslinger, syltet citron og fennikel

Blåmuslinger er bedst i sæson, hvilket er om vinteren, når vandet er koldt.
Her får du vores opskrift på en udsøgt, cremet pasta med blåmuslinger og fennikel i fløde, hvidløg og syltet citron. En helt fantastisk sydlandsk smagsoplevelse, der går fortrinligt med en god tør og frisk hvidvin i glasset.
NB! Vi deler også opskriften på salt-syltede citroner, hvis du gerne vil lave dem selv. Så skal du starte minimum 24 timer før. Se vores opskrift nederst.
|
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 30 min
|
Tid i alt 30 min
|
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
500 g pasta, fx Pici eller Linguine med Basilikum
Olivenolie med hvidløg
Saltede citroner, 1 citron, finthakket
Kryddersalt til pasta
Tomatpulver
Fra markedet
1-2 kg MSC blåmuslinger fra fiskehandleren, skrubbet og klargjort
1 bundt frisk persille, hakket
3 fed hvidløg, finthakket
1/2 frisk fennikel, skåret i tynde skiver, gem evt. toppen til pynt
1/2 fl. hvidvin
500 ml fløde
Friskkværnet peber
*Til saltsyltede citroner, hvis du vil lave dem selv:
3 vaskede økologiske citroner
3 spsk salt
3 spsk sukker
1 dl ekstra jomfru olivenolie, fx La Classique
Sådan gør du
Rens blåmuslingerne under rindende vand for tang og sand, og fjern skægget. Under kogning skal muslinger åbne sig, hvis de ikke gør det, skal de kasseres.
Kom hvidvin, fennikel, hvidløg og persille i en stegepande på medium-høj varme, til det koger let. Gem evt. lidt persille til pynt.
Kom blåmuslingerne på panden under låg i 4-6 min (afhængig af blåmuslingers størrelse). Tag løbende blåmuslingerne fra, efterhånden som de åbner sig. Sæt imens en stor gryde med masser vand og salt over til pasta på høj varme.
Når muslingerne er klar, tages halvdelen ud af skallen (de resterende gemmes i skal).
Muslingerne uden skal lægges tilbage i panden sammen med fløde og finthakket syltet citron på lav varme.
Kog pastaen al dente i gryden, og hæld vandet fra.
Kom pastaen på panden med blåmuslinger, fløde, syltet citron, fennikel og blåmuslingerne med skal under høj varme 1-2 minutter.
Anret i flotte skåle, og top med finthakket fennikel top og/eller den resterende persille, olivenolie med hvidløg, kryddersalt til pasta, friskkværnet peber og tomatpulver.
Bon appétit 👩🏻🍳 👨🏻🍳
Se også vores opskrift på kammuslinger på pastinakpuré med trøffel og balsamico
*Opskrift på saltsyltede citroner 🍋 (lyn-udgaven)
Skær 3 vaskede citroner i tynde skiver og fjern alle kerner. Vend citronskiverne i en skål med 3 spsk salt, 3 spsk sukker og 1 dl ekstra jomfru olivenolie, fx La Classique. Kom det hele i et tætlukket rentgjort glas og stil det på køl. De salt-syltede citroner er klar efter 24 timer og holder sig gode 2 uger efter på køl.