Pasta Cavolo Nero

Kål i sæson er en fantastisk spise. Kålen kommer i så mange forskellige typer, der er lækre, sunde og nemme at bruge i skønne sprøde salater. Men den kan bruges til meget andet.

Her får du en super nem opskrift med de velsmagende palmekål, der også kaldes for toscansk eller italiensk grønkål. Palmekålen udgør basen i den italienske klassiker, Cavolo Nero – en lækker, grøn pastasauce med parmesan, der med garanti vil falde i god jord hos de fleste. Saucen røres sammen med din favoritpasta. Vi bruger selv den dejlige Trofie pasta. Trofie betyder 'rullet' og har den karakteristiske rullede form der gør, at saucen lægger sig godt på pastaen. De klassiske penne er også super gode.

Vi serverer typisk vores pasta cavolo nero med en lækker bønnesalat på siden som på billedet – opskriften på den kommer snart.

Protip 👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳  Opskriften er også skøn med andre typer kål, fx grønkål og savoykål.

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERS.

1 porre, skyllet og snittet fint
2 store håndfulde palmekål (cavolo nero på italiensk)
6 fed hvidløg, pillede og finthakkede
1 dl god ekstra jomfru olivenolie, fx vores økologiske La Classique olivenolie
1 spsk god trøffelolie, fx vores lækre olivenolie med hvid trøffel
100 g parmesanost, fintrevet
500 g pasta, fx vores lækre toscanske penne eller trofie pasta

Pasta Cavolo Nero, Oliviers & Co

SÅDAN GØR DU

Bring en stor gryde med saltet vand i kog, og tilsæt derefter de snittede porre og hakkede hvidløg.

Kog i 3 minutter, og tilsæt derefter kålen. Kog i yderligere 3 minutter, men endelig ikke mere – kålen må ikke blive udkogt.

Løft grøntsagerne op af vandet med en tang eller en hulske og læg dem i en blender – det er OK, hvis der kommer lidt vand med.

Tilsæt din olie og blend, indtil du har en grøn, flydende puré. Hvis det er lidt for tørt, tilsættes en smule af kogevandet.

Smag til med havsalt og sort peber, og sæt derefter til side.

Bring vandet i kog igen, og kog pastaen i henhold til pakningsinstruktionerne.

Hæld vandet fra og kom pastaen tilbage i gryden, tilsæt saucen og lad det simre ved middel-lav varme i 30 sekunder.

Lige når det igen kommer i kog, tages gryden af varmen og fintrevet parmesan (ca. halvdelen – gem det resterende til topping) røres hurtigt i pastaen. Smag til med lidt salt og peber.

Anret din pasta cavolo nero på et stort fad, evt. på lidt spæde salat- eller kålblade, toppet med fintrevet parmesan og trøffelolie. Serveres straks.

Bon appetit!

Prøv også vores opskrift på cremede cannelloni med ricotta og pesto rosso.

 

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV
Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden
Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO

O&CO nyheder