Nudelsuppe med Soba nudler
En skål dampende nudelsuppe er så dejlig at varme sig ved i de køligere måneder. Her får du vores nemme opskrift med champignon, sprøde grøntsager og de delikate japanske Soba boghvedenudler, der giver en dejlig nøddeagtig smag. Så simpelt og godt.
Hemmeligheden bag en god nudelsuppe ligger i tilsmagningen – vi smager til med vores suveræne aromatiske soya sauce med sort hvidløg, vores bestseller eddike med pink grapefrugt og selvfølgelig velsmagende ekstra jomfru olivenolie.
Protip! Brug opskriften på soya-marinaden til alle dine asiatiske retter – den tilføjer umami, salt, sødme og syrlighed, og olivenoliens sunde umættede fedtstoffer gør retterne dejligt mættende.
Antal 4-6 personer |
Arbejdstid |
Tid i alt |
Ingredienser
Hos Oliviers & Co
La Classique ekstra jomfru olivenolie
Soya sauce med sort hvidløg
Pink grapefrugt eddike
På markedet
500 g Soba boghvedenudler
1 løg i tynde både
1 fed hvidløg, presset
8 champignon i skiver
4 porrer, skåret i mundrette stykker
Frisk ingefær, 4-5 cm, finthakket
1 grøntsagsbouillonterning
1,5 L kogende vand
Sådan gør du
Rengør grøntsagerne grundigt og gør dem klar: skær porrer i mundrette stykker, ca 3 cm, skær løget i tynde både, champignoner i fine skiver, hak frisk ingefær fint og pres et fed hvidløg.
Sæt en gryde over på medium varme og varm 2 spsk olivenolie op – tilsæt grøntsagerne og steg til de er let brunede, ca 5 minutter.
Tilsæt derefter en boullionterning og 1,5 L kogende vand og bring gryden i kog. Tilsæt boghvedenudlerne og kog i yderligere 5 minutter.
Bland 1 spsk olivenolie, 2 spsk soya sauce med sort hvidløg og 1 spsk pink grapefrugt eddike i en lille skål. Tilsæt til gryden og smag til, hvis nødvendigt.
Bon appétit!
Prøv også vores opskrift på cremet blomkålssuppe med skalotteløg, balsamico og trøffel