Orecchiette med broccolini og ricotta
Pasta er kærlighed på en tallerken, siger dygtige Louisa Lorang, og vi kunne ikke være mere enige!
Louisas kogebog Pasta er lavet lige efter vores smag – med store mængder olivenolie, ost og kærlighed. Her får du en forsmag med opskriften på orecchiette med broccolini og ricotta, som Louisa er så sød at dele med os.
Protip! Louisa bruger saltet, fast ricotta i denne ret. Kan du ikke skaffe det, kan du bruge pecorino i stedet. Og kan du skaffe cimi di rapa, er det endnu bedre end broccolini.
Antal
2 personer
|
Arbejdstid
20 min
|
Tid i alt
20 min
|
Ingredienser
200 g tørrede orecchiette, fx disse italienske, håndlavede orecchiette fra Morelli
Salt
200 g broccolini
3-4 spsk olivenolie, fx La Classique
1 fed hvidløg
1/2 rød chili
Salt og peber
Topping
75 g saltet, fast ricotta
Sådan gør du
Kom pastaen i kogende og rigeligt saltet vand og kog den al dente. Afdryp den, og gem kogevandet.
Snit broccolinien i grove stykker. Snit hvidløg fint. Sautér hvidløg og broccolini i olivenolie på en varm pande. Steg den et par minutter.
Tilsæt 1 dl kogevand fra pastaen, og lad broccolinien damp-stege, til den der mør.
Hak chilien fint.
Kom pasta på panden, evt. med mere kogevand.
Tilsæt chili, og smag til med salt, peber og evt. mere olivenolie.
Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med smuldret ricotta.
Bon appétit!
Find flere skønne pastaopskrifter i vores opskriftsunivers her – og selvfølgelig i Louisas kogebog, som du kan købe her