Salade Nicoise med lynstegt tun
Her får du vores opskrift på den klassiske og legendariske salat fra Nice, der byder på himmelske mundfulde, er virkelig sund og super nem at lave. Smagen af den sydfranske riviera, solskin på næsetippen og ferie. Voilà!
Antal 4 personer | Arbejdstid 20 min | Tid i alt 2 timer 20 min |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Olivenolie, fx økologisk fransk Domaine Salvator
Eddike, fx timianeddike eller pink hvidløgseddike
50 g sorte eller grønne oliven
3 ansjosfileter
Fra markedet
300 g bæredygtigt fanget tun (eller god tun på dåse fra Grøndals som smutvej)
1 hjertesalat
300 g mesclun salat
2 modne tomater
2 æg (smilende eller hårdkogte)
4 skalotteløg fint hakket
100 g agurk i tynde skiver
1/2 bundt radiser
300 g grønne bønner
Frisk basilikum
Sennep
Sådan gør du
Læg tunfiletten på en dyb tallerken og vend den i lidt olivenolie og eddike, og drys med lidt flagesalt. Dæk til med film og lad det trække i ca. 2 timer i køleskabet. Hvis du vil skyde genvej med tunen, kan du bruge vores lækre og bæredygtigt fangede tun på dåse fra Grøndals.
Skær ansjoserne fint. Rør sennep, 1 spsk eddike og 4 spsk olivenolie op i en lille skål, bland ansjoserne i og lad den lækre vinaigrette trække i køleskabet.
Lav kryds i bunden af tomaterne med en kniv og læg dem i kogende vand i ca. 20-25 sekunder, køl dem i iskoldt vand og pil skindet af. Skær dem i kvarte. Hak skalotteløgene og basilikum og bland med tomaterne, 2 spsk olivenolie, salt og peber, og lad det trække.
Kog æggene smilene eller hårdkogte (6-8 minutter), afkøl, pil og skær dem i halve eller kvarte. Blanchér bønnerne i to minutter.
Skær radiser og agurk i tynde skiver. Pluk hjertesalat i grove stykker og bland med mesclun salat.
Lynsteg den marinerede tunfilet 3-4 minutter på hver side på en pande eller på grillen. Skær den i 8 flotte skiver.
Anret grøntsagerne på fire tallerkner og fordel tun og æg ovenpå. Fordel oliven og afslut med vinaigretten. Servér straks salaten, evt. med et godt surdejsbrød.
Bon appétit!