Salade Nicoise med lynstegt tun

O&CO opskrift på den klassiske og legendariske salat fra Nice, der byder på himmelske mundfulde, er virkelig sund og super nem at lave. Smagen af den sydfranske riviera, solskin på næsetippen og ferie. Voilà og bon appétit! 

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERSONER

300g bæredygtigt fanget tun (eller god tun på dåse som smutvej)
En god olivenolie, fx Chateau Virant ekstra jomfru olivenolie
En god eddike, fx timianeddike eller hvidløgseddike
1 hjertesalat
300g mesclun salat
2 modne tomater 
50g sorte eller grønne oliven (fx Taggiasca)
2 æg (smilende eller hårdkogte)
4 skalotteløg fint hakket
100g agurk i tynde skiver
1/2 bundt radiser
300g grønne bønner
Frisk basilikum
Sennep
3 ansjosfiletter

SÅDAN GØR DU

Læg tunfiletten på en dyb tallerken og vend den i lidt olivenolie og eddike, og drys med lidt flagesalt. Dæk til med film og lad det trække i ca. 2 timer i køleskabet. Hvis du vil skyde genvej med tunen, kan du bruge vores lækre og bæredygtigt fangede tun på dåse fra Grøndals.

Skær ansjoserne fint. Rør sennep, 1 spsk eddike og 4 spsk olivenolie op i en lille skål, bland ansjoserne i og lad den lækre vinaigrette trække i køleskabet.

Lav kryds i bunden af tomaterne med en kniv og læg dem i kogende vand i ca. 20-25 sekunder, køl dem i iskoldt vand og pil skindet af. Skær dem i kvarte. Hak skalotteløgene og basilikum og bland med tomaterne, 2 spsk olivenolie, salt og peber, og lad det trække. 

Kog æggene smilene eller hårdkogte (6-8 minutter), afkøl, pil og skær dem i halve eller kvarte. Blanchér bønnerne i to minutter.

Skær radiser og agurk i tynde skiver. Pluk hjertesalat i grove stykker og bland med mesclun salat. 

Lynsteg den marinerede tunfilet 3-4 minutter på hver side på en pande eller på grillen. Skær den i 8 flotte skiver.  

Anret grøntsagerne på fire tallerkner og fordel tun og æg ovenpå. Fordel oliven og afslut med vinaigretten. Servér straks salaten, evt. med et godt surdejsbrød.

Se flere O&CO opskrifter her

____________________________________________________

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden

____________________________________________________

O&CO nyheder