Nytårsmenu! Bobler og snacks til nytårstalen og 5 festlige retter

Nytårsmenu, bobler og snacks til nytårstalen og 5 festlige retter, opskrifter fra Oliviers & Co

Det er altid noget særligt, når Dronning Margrethes nytårstale toner frem i stuerne og ser tilbage på året der gik. I de fleste hjem er det en skøn, fast tradition at sidde klar kl 18 og følge med.

Vi plejer at forkæle vores gæster med nemme og lækre snacks, der som regel inkluderer kølige bobler, små sprøde italienske kiks med lækre tapenader og grønne, friske oliven.

Vi har samlet vores favoritter i vores populære nytårskits, som du finder lige her 🍾  Du skal nærmest ikke gøre andet end at lægge boblerne på køl.

Efter nytårstalen står den selvfølgelig på dejlig mad. Her får du lidt inspiration med nogle af vores festligste yndlingsopskrifter. Måske får du lyst til at inkludere en eller flere i din egen sammensatte nytårsmenu. 

1. Den festligste spise – østers med avokado, kiwi og lime

Opskrift på østers med avokado, kiwi, lime, olivenolie og balsamico fra Oliviers & Co

Den legendariske spise sætter en fantastisk stemning ved bordet! I denne opskrift får de små bidder af havet selskab af avokado, kiwi, lime, olivenolie og balsamico, der tilfører lidt bid, syre, sødme og lækre græsagtige noter.

Server med et godt glas champagne!

Se vores opskrift på østers med avokado, kiwi og lime her

2. Tatar & Co – lime-marineret fisk med basilikum

Tatar & Co, lime-marineret fisk med basilikum, opskrift fra Oliviers & Co

Denne opskrift på rå-marineret fisk er så nem, så hurtig og så velsmagende. Det perfekte indslag i en festlig menu og én af de fineste måder at nyde frisk fisk af bedste kvalitet, hvis du spørger os.

Foruden lime og basilikum får marinaden masser af smag fra honning & ingefæreddike, en græsagtig ekstra jomfru olivenolie, fx jule olivenolie, og kryddersalt til fisk.

Find opskriften på lime-marineret fisk her 

3. Magiske dråber – kammuslinger med trøffel og balsamico

Kammusling med trøffel og balsamico, opskrift fra Oliviers & Co

Vi elsker kammuslinger, og ved festlige lejligheder er denne luksusversion vores favorit og et sikkert hit. Det er de magiske dråber af trøffelolie og lagret balsamico, der tilfører retten intens (og vanedannende) luksus. Forkæl kammuslingerne – og dine gæster – med den bedste balsamico, du har på hylden til denne opskrift!

(Du kan læse mere om, hvordan du vælger en god balsamico her).

Pastinakpuréen kan forberedes på forhånd og holdes varm, mens tilberedningen af kammuslingerne kun tager få minutter.

Find opskriften på kammuslinger her

4. Årets nytårstorsk... er laks en papilotte

Laks en papilotte, opskrift fra Oliviers & Co

I denne opskrift på laks en papilotte får den dejlige fisk masser af velsmag fra pistaciepesto, grøntsager, lækker olivenolie og honning-ingefæreddike. Det er et skønt øjeblik, når hver gæst ved bordet pakker sin egen lille velduftende pakke på tallerknen op.

Opskriften kan nemt bruges med andre typer fisk, hvis du gerne vil holde på traditionen for nytårstorsk.

Find opskriften på laks en papilotte her

5. Solskin på tallerknen – citrus og marengs dessert

Citrus og marengs dessert, opskrift fra Oliviers & Co

Solskin på tallerknen! Vores citrus og marengs dessert er en dejlig kombination af de syrlige citrusfrugter marineret i aromatisk orangeblomsthonning og frugtig hindbæreddike og toppet med skøn marengs med luksus vaniljeekstrakt fra Mette Ravn.

En smuk afslutning på årets sidste middag.

Find opskriften på citrus og marengs desserten her

 

Bon appétit og bonne année 👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳