Nytårsmenu! Bobler og snacks til nytårstalen og 5 festlige retter

Nytårsmenu, inspiration fra Oliviers & Co

I mere end et halv århundrede er Dronning Margrethe tonet frem i vores stuer nytårsaften kl. 18 for se tilbage på året, der gik. I de fleste hjem er det en skøn, fast tradition at sidde klar og følge med i nytårstalen – og i år skal vi for første gang høre Kong Frederiks nytårstale.

Mens vi lytter til talen, plejer vi at forkæle vores gæster med nemme og lækre snacks, der som regel inkluderer sprøde italienske kiks med lækre tapenader og delikate spreads, et udvalg af de bedste spiseoliven og kølige bobler.

Vi har samlet vores populære tapas delikatesser lige her – du skal nærmest ikke gøre andet end at lægge boblerne på køl🍾 

Efter nytårstalen står den selvfølgelig på dejlig mad. Her får du lidt inspiration med nogle af vores festligste yndlingsopskrifter – og nogle helt nye opskrifter fra vores søde, dygtige gastro-venner fra amaliesigrid, som vi glæder os til at servere i år.

Måske får du lyst til at inkludere en eller flere i din egen sammensatte nytårsmenu. 

1. Opskrift fra amaliesigrid: Puff-pastry bites med gedeost, pære og honning og tomat med avocadocreme og balsamico

Puff-pastry bites med gedeost og pære og tomat og avocadocreme, amaliesigrid x Oliviers & Co

Disse lækre, små hapsere er en helt ny opskrift fra amaliesigrid.

De elegante og smagfulde puff-pastry bites laves i to varianter – én med gedeost, honning og pære og én med tomat, avocadocreme og balsamico. Nemme at lave og at nyde, enten sammen med velkomstboblerne eller som en del af nytårsmenuen.

Find amaliesigrids opskrift på puff-pastry bites her 

2. Den festligste spise – østers med avokado, kiwi og lime

Opskrift på østers med avokado, kiwi, lime, olivenolie og balsamico fra Oliviers & Co

Den legendariske spise sætter en fantastisk stemning ved bordet! I denne opskrift får de små bidder af havet selskab af avokado, kiwi, lime, olivenolie og balsamico, der tilfører lidt bid, syre, sødme og lækre græsagtige noter.

Server med et godt glas champagne.

Se vores opskrift på østers med avokado, kiwi og lime her

3. Luksuriøse kammuslinger med porrer og trøffelcreme

Vi elsker at servere kammuslinger ved festlige lejligheder, og i år glæder vi os til at forkæle med denne luksusversion i trøffelcreme, som laves efter alle kunstens franske regler, bien sure! Og ingredienserne er udsøgte og helt i top: Grand Cru jule olivenolie, champagneeddike, trøffelsennep og trøffelsalt.

Find opskriften på kammuslinger med porrer og trøffelcreme her

4. Årets nytårstorsk... er laks en papilotteLaks en papilotte, opskrift fra Oliviers & Co

I denne opskrift på laks en papilotte får den dejlige fisk masser af velsmag fra pistaciepesto, grøntsager, lækker olivenolie og honning-ingefæreddike. Det er et skønt øjeblik, når hver gæst ved bordet pakker sin egen lille velduftende pakke på tallerkenen op.

Opskriften kan nemt bruges med andre typer fisk, hvis du gerne vil holde på traditionen for nytårstorsk.

Find opskriften på laks en papilotte her

5. Opskrift fra amaliesigrid: Citrontærte med brændt marengs, champagneeddike og citronolie

Citrontærte med brændt marengs, champagneeddike og citronolie, amaliesigrid x Oliviers & Co

Uh, hvor vi glæder os til at servere denne luksuriøse skønhed! Silkeblød citroncreme på sprød tærtebund toppet med brændt marengs, som dryppes med champagneeddike og citronolie 🍾🍋

En genial afslutning på årets sidste middag.

Find amaliesigrids opskrift på citrontærte med brændt marengs, champagneeddike og citronolie her

Bon appétit og bonne année 👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳