Nytårsmenu! Bobler og snacks til nytårstalen og 5 festlige retter

Det er altid noget særligt, når Dronning Margrethes nytårstale toner frem i stuerne og ser tilbage på året der gik. I de fleste hjem er det en skøn, fast tradition at sidde klar kl 18 og følge med.

Vi plejer at forkæle vores gæster med nemme og lækre snacks der som regel inkluderer kølige bobler, små sprøde kiks med lækre spreads og grønne, friske oliven.

Vi har samlet vores favoritter i vores populære nytårskits, som du finder lige her 🍾  Du skal nærmest ikke gøre andet end at lægge boblerne på køl.

Efter nytårstalen står den selvfølgelig på dejlig mad. Her får du lidt inspiration med nogle af vores festligste yndlingsopskrifter. Lav en eller flere i din egen sammensatte nytårsmenu. 

Er du på udkig efter en suveræn og anderledes kransekage-oplevelse, kan vi anbefale vores nytårsflødeboller på kransekagebund med champagne og sauterne pisket ind i skummet kreeret til os af den dygtige konditor Torben Bang.

Bon appétit og bonne année 👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳

1. ROSA GRAVAD LAKS MED SAUCE GRENADE | O&CO OPSKRIFT, FORRET

Den skønne nordiske tradition for gravad laks får et lækkert rosa twist med denne opskrift med granatæble og rødbede. Vores granatæbleeddike og grøn citronolie giver den dejlige fede laks et perfekt sødt og syrligt modspil.

Den smukke ret er både fin som forret, på et flot frokostbord eller en buffet.

Vi anbefaler et glas kølig, frisk og halvtør hvidvin til, fx Sancerre, eller skønne bobler!

Se vores opskrift på rosa gravad laks med sauce grenade her

Rosa gravad laks med sauce grenade opskrift fra Oliviers & Co

2. KAMMUSLINGER PÅ PASTINAKPURÉ MED TRØFFEL OG BALSAMICO | O&CO OPSKRIFT, MELLEM/HOVEDRET

Kammuslinger er en skøn delikatesse, her serveret i en luksusversion på fløjlsblød pastinakpuré med hvid trøffelolie og balsamico. 

Pastinakpuréen kan forberedes på forhånd og holdes varm, mens tilberedningen af kammuslingerne kun tager få minutter.

Se den skønne opskrift på kammuslinger på pastinakpuré her

3. LINGUINE MED BLÅMUSLINGER, SYLTET CITRON & FENNIKEL | O&CO OPSKRIFT, HOVEDRET

Cremet linguine pasta og blåmuslinger er en fantastisk kombination – her i selskab med syltet citron og fennikel. En helt fantastisk sydlandsk smagsoplevelse, der går fortrinligt med en god, tør og frisk hvidvin i glasset.

De syltede citroner er virkelig nemme at lave, men skal forberedes minimum 24 timer før - alternativt kan du bruge saft, revet skal og kød fra en hel citron, som moses godt rundt i en lille skål med lidt salt.

Blåmuslingerne renses og lægges i koldt saltet vand 1 time før tilberedning.

Se opskriften på linguine med blåmuslinger her

Linguine pasta med blåmuslinger, syltet citron og fennikel | O&CO opskrift

4. GRILLET HAVTASKE MED SPRØD GRØN SALAT | O&CO OPSKRIFT, MELLEM/HOVEDRET

En elegant og let hovedret med hvid fisk – fx havtaske, pigvar, eller hvid sej – perfekt til nytårsmenuen. Fisken marineres på forhånd og sættes på køl. 

Servér fx med et godt glas Chablis.

Se opskriften på grillet havtaske her

Grillet havtaske på sprød grøn salat

5. CHOKO APPELSIN DESSERT | O&CO OPSKRIFT, DESSERT

Vores choko-appelsin dessert skal startes dagen inden, men kan til gengæld sættes på køl i god tid inden servering. Og så er den det hele værd!

Helt overdådig og imponerende smuk.

Se opskriften på choko-appelsin desserten her

Choko appelsin julekage opskrift fra Oliviers & Co

 

 

Bon appétit!

 

____________________________________________________

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden

____________________________________________________