Laks en papilotte med lækker pistaciepesto

Laks en papilotte med lækker pistaciepesto, opskrift fra Oliviers & Co

Den franske klassiker 'en papilotte' er en skøn, sund og nem måde at tilberede fisk i ovnen. Teknikken er såre simpel og giver så mange muligheder for at tilberede fisk sammen med skønne grøntsager og krydderurter i sæson på en smagfuld måde. Indpakningen sikrer, at både, fisk, grøntsager og krydderurter bevarer al saft og kraft – og god ekstra jomfru olivenolie og vineddike binder det hele elegant sammen.

Vi oplever hver gang glæden i øjnene, når hver gæst ved bordet pakker sin egen lille velduftende pakke på tallerknen op. Så hyggeligt 😊

Denne opskrift på laks en papilotte får masser af velsmag fra pistaciepesto, grøntsager, lækker olivenolie og honning-ingefæreddike.

Protip 👨🏻‍🍳  Opskriften kan nemt bruges med andre typer fisk, hvor ovntiden ofte blot skal forlænges en 10-20 min afhængigt af, hvor bagt fisken skal være.

Antal 4 personer
Arbejdstid 30 min
Tid i alt 42 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
100 g pistaciepesto
Vineddike, fx italiensk honning & ingefæreddike
Ekstra jomfru olivenolie, fx en af vores klassiske olivenolier

Fra markedet
4 stk laksefilet
½ knoldselleri, skrællet
1 forårsløg, hakket
1 skalotteløg, skrællet og skåret i små både
2 gulerødder, skrællet og skåret i små mundrette stykker
Lidt frisk persille, skyllet og hakket 
Saften af ½ citron
Flagesalt og friskkværnet peber efter smag

Laks en papilotte

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Sæt en gryde med vand og lidt salt over høj varme.

Placér hver laksefilet på 2 lag bagepapir og fordel ca. halvdelen af pestoen over de 4 laksefileter. Gem resten af pestoen til servering. Sæt laksefileterne til side og lad dem marinere i ca 15 min.

Imens laksen marinerer: varm en pande op, tilsæt lidt olivenolie og sautér forårsløg, skalotteløg og gulerødder. Fordel over hver laksefilet og top med lidt olivenolie og vineddike.

Fold kanterne på bagepapiret og drej enderne, så pakken lukker tæt. Bag laksen i ovnen i 10-12 min eller indtil laksen lige netop har taget farve.

Imens laksen er i ovnen: Skær den skrællede knoldselleri i fine strimler med en skræller og dryp med citronsaft. Kom selleristrimlerne i gryden med kogende vand og blanchér dem i 30 sekunder. Lad dem dryppe af og vend sellerien i en skål med 2 spsk god olivenolie, 1 spsk honning & ingefæreddike og lidt flagesalt og friskkværnet peber efter smag.

Anret hver pakke med laks og grøntsager på 4 tallerkner sammen med sellerisalaten. Servér straks.

Bon appétit!

Prøv også vores opskrift på stegt laks med Hasselback kartofler