Kammuslinger med porrer og trøffelcreme
Her får du opskriften på en luksuriøs forret med kammuslinger i trøffelcreme, som helt sikkert vil imponere og forkæle dine gæster.
Der er nemlig kræset for trøffelcremen, som laves efter alle kunstens franske regler, bien sure! Og ingredienserne er udsøgte og helt i top: Grand Cru jule olivenolie, Champagne eddike, trøffelsennep og trøffelsalt.
Den perfekte forret til alle festlige fejringer og hyggelige gæstemiddage.
Antal 6 personer |
Arbejdstid |
Tid i alt |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Juleolivenolie
½ dl Champagne eddike
1 tsk trøffelsennep
Trøffelsalt
På markedet
18 kammuslinger
2 tynde porrer i skiver
2 skalotteløg i tynde skiver
½ fed hvidløg, presset
1 spsk hønsefond
20 ml fløde
½ citron, saften
30 g smeltet smør
Friskkværnet peber
1 lille sort trøffel (valgfri)
Sådan gør du
Svits skalotteløgene i 2 spsk olivenolie med presset hvidløg i 5 min på en pande ved mellem varme. Tilsæt porrer i skiver, rør rundt og steg videre i 5 min.
Forvarm ovnen til 240 grader.
Afglasér panden ved at tilsætte 1/2 dl Champagne eddike, og reducér til al væsken er kogt ind. Tilsæt hønsefond og saften af en halv citron og reducér i 10 min. Tilsæt sennep og fløde og bring i kog. Lad det simre i 1 min og smag til med trøffelsalt og peber. Sæt panden til side.
Fjern den lille muskel på siden af kammuslingerne og kassér den. Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle og læg dem på bagepapir på en bageplade. Pensl kammuslingerne med smeltet smør. Steg muslingerne i den varme ovn, gerne under grill (hold øje), i 3-4 minutter eller til de er gyldne og gerne stadig rå i midten.
Anret i fine, gerne lune, skåle: først trøffelcremen, derefter kammuslinger og porrer. Top med lidt juleolivenolie og evt. fine skiver trøffel.
Bon appétit!