Chokolade/nødde brownie med pistaciecreme og friske bær

Den danske bærsæson er lig med lange lyse dage, der skal fyldes med hygge og god mad under den blå himmel. Her får du vores opskrift på en nem og lækker chokolade/nødde brownie med olivenolie, siciliansk pistaciecreme og friske, danske bær. Et sikkert hit, når der skal sommerhygges på terrassen, i skoven eller på stranden. 

Opskriften er super nem, og du kan lave den flere dage i forvejen – brownien bliver faktisk kun bedre af at sætte sig lidt over nogle dage. Opbevar den i en lufttæt beholder på køl og top med pistaciecreme og bær en halv times tid før, den skal serveres.

Opskrift på chokolade brownie med pistaciecreme og friske bær 

DET SKAL DU BRUGE (8 pers)

250 g smør, skåret i tern
250 g rørsukker
225 brun farin
4 æg
4 spsk god, floral ekstra jomfru olivenolie, fx vores La Classique
2 tsk vaniljeekstrakt, fx vores Vaniljeekstrakt fra Mette Ravn
100 g mel
100 g kakaopulver
1 tsk salt
150 g chokolade, groft hakket
100 g mandler/valnødder/hasselnødder (vælg en slags eller mix), hakket groft
4 spsk pistaciecreme med ristede pistacienødder
200 g friske hindbær/blåbær/jordbær (vælg en slags eller mix), skyllet og klargjort
 

SÅDAN GØR DU

Forvarm ovnen til 180 ° varmluft. Smør en bradepande eller bageform med lidt olivenolie og kom bagepapir i.

Kom de hakkede nødder i et lille ovnfast fad og rist dem 8-10 min i ovnen.

Smelt 250 g smør i en gryde ved lav-medium varme.

Kom først rørsukker 250 g og så brun farin 225 g i gryden under omrøring. Tilføj så 4 æg, 100 g mel, 100 g kakaopulver og 1 tsk salt under omrøring. Sænk varmen til laveste temperatur.

Vend den hakkede chokolade og de ovnristede nødder i gryden. Tag gryden af varmen.

Hæld/skrab browniedejen i din bageform og placér den midt i ovnen. Bag brownien i 22-24 min. 

Klargør imens de friske bær – skyl dem og skær de største af dem i mindre mundrette størrelser.

Når brownien er færdigbagt – tag den ud af ovnen og stil den til afkøling i minimum 15 min.

Fordel en 3-4 gode skefulde pistaciecreme på brownien og smør cremen jævnt ud. Top med de klargjorte bær og dryp med lidt god floral olivenolie. Bon appetit!

Prøv også vores opskrift på jordbærtærte med mandelflager

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV
Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden
Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO

O&CO nyheder