Chokolade/nødde brownie med pistaciecreme og friske bær

Den danske bærsæson er lig med lange lyse dage, der skal fyldes med hygge og god mad under den blå himmel. Her får du vores opskrift på en nem og lækker chokolade/nødde brownie med olivenolie, siciliansk pistaciecreme og friske, danske bær. Et sikkert hit, når der skal sommerhygges på terrassen, i skoven eller på stranden. 

Opskriften er super nem, og du kan lave den flere dage i forvejen – brownien bliver faktisk kun bedre af at sætte sig lidt over nogle dage. Opbevar den i en lufttæt beholder på køl og top med pistaciecreme og bær en halv times tid før, den skal serveres.

Antal 8 personer
Arbejdstid 40 min Tid i alt 1 time 30 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
4 spsk god, floral ekstra jomfru olivenolie, fx vores La Classique
2 tsk vaniljeekstrakt, fx vores Vaniljeekstrakt fra Mette Ravn
4 spsk pistaciecreme med ristede pistacienødder

Fra markedet
250 g smør, skåret i tern
250 g rørsukker
225 brun farin
4 æg
100 g mel
100 g kakaopulver
1 tsk salt
150 g chokolade, groft hakket
100 g mandler/valnødder/hasselnødder (vælg en slags eller mix), hakket groft
200 g friske hindbær/blåbær/jordbær (vælg en slags eller mix), skyllet og klargjort

Opskrift på chokolade brownie med pistaciecreme og friske bær

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180 ° varmluft. Smør en bradepande eller bageform med lidt olivenolie og kom bagepapir i.

Kom de hakkede nødder i et lille ovnfast fad og rist dem 8-10 min i ovnen.

Smelt 250 g smør i en gryde ved lav-medium varme.

Kom først rørsukker 250 g og så brun farin 225 g i gryden under omrøring. Tilføj så 4 æg, 100 g mel, 100 g kakaopulver og 1 tsk salt under omrøring. Sænk varmen til laveste temperatur.

Vend den hakkede chokolade og de ovnristede nødder i gryden. Tag gryden af varmen.

Hæld/skrab browniedejen i din bageform og placér den midt i ovnen. Bag brownien i 22-24 min. 

Klargør imens de friske bær – skyl dem og skær de største af dem i mindre mundrette størrelser.

Når brownien er færdigbagt – tag den ud af ovnen og stil den til afkøling i minimum 15 min.

Fordel en 3-4 gode skefulde pistaciecreme på brownien og smør cremen jævnt ud. Top med de klargjorte bær og dryp med lidt god floral olivenolie.

Bon appétit!

Prøv også vores opskrift på jordbærtærte med mandelflager