Stegt laks med Hasselback kartofler
Gyldne Hasselback kartofler med sprødstegt laks og de skønneste konfiterede skalotteløg er dejlig gæstemad. De lækre skalotteløg har både sødme og syrlighed, bid OG smelter på tungen og er hele hemmeligheden!
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 50 min
|
Tid i alt 1 time 35 min
|
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Olivenolie, fx vores øko La Classique
Eddike, fx vores hvidvinseddike fra Modena
Kryddersalt til fisk
Fra markedet
8 kartofler, vaskede med skræl
2 fed hvidløg i tynde skiver
6 skalotteløg i små både
4 laksebøffer med skind
30 g smør
Flagesalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180 °C varmluft.
Skær tynde riller halvvejs ned i kartoflerne. Det er vigtigt, at du ikke skærer helt igennem. Fordel hvidløgsskiverne og lidt smør i rillerne, og læg kartoflerne i et ovnfast fad. Top med god olivenolie og knust flagesalt og bag i 45 min. til kartoflerne er lækre gyldensprøde.
Varm en stegepande op og steg skalotteløgene i god olivenolie til de er blanke, ca 8-10 min. Sænk til lav varme, tilsæt 4 spsk eddike, lad det simre i ca 5 min og stil til side.
12 min. inden kartoflerne er klar: Varm en stegepande op til medium varme. Krydr laksen med fiskekryddersalt og steg bøfferne med skindet nedad i ca 5-6 min til skindet er sprødt. Vend bøfferne og steg i yderligere 3-4 min til de har taget let farve.
Anret hver tallerken med et stykke laks, to sprøde Hasselbach kartofler og de konfiterede skalotteløg i eddike. Top med lidt olivenolie, flagesalt og friskkværnet peber efter smag. Server straks.
Bon appétit!