Spicy græskarsuppe med trøffelolie og timian

Græskarsuppe med trøffelolie, opskrift fra Ditte Ingemann, Oliviers & Co

Når temperaturen falder og træerne viser sig på smukkeste vis, er der ikke noget bedre end at varme sig med en hjemmelavet spicy suppe. Vi elsker græskar, og vi har forelsket os i dygtige Ditte Ingemanns (The Food Club) lækre og virkelig nemme opskrift på hokkaidosuppe med kokosmælk.

Da vi til vores seneste olivenoliesmagning serverede den velsmagende græskarsuppe med vores overdådige trøffelolie og chiliolie til vores gæster, var der ikke et øje tørt. Heldigvis er Ditte er gået med til, at vi deler hendes skønne opskrift og billeder med jer her!

Antal 2 personer
Arbejdstid 20 min
Tid i alt 45 min

Ingredienser

500 g hokkaido græskar uden skræl, fjern kerner og skær det i små tern
1 rødløg hakket groft
1 fed hvidløg hakket groft
1 spsk La Classique olivenolie 
200 g tomater der halveres
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt chili (vi brugte Piment d'Espelette)
4-5 dl grøntsagsfond
2 dl kokosmælk
Salt og peber

Topping
Kokosflager
Frisk timian
Trøffelolie eller chiliolie 

 

Sådan gør du

Svits løg og hvidløg i en smule olie i en gryde. Tilsæt græskar og de halve tomater. Svits det hele et par minutter under omrøring. Tilsæt chili og spidskommen, og rør det godt rundt. Tilsæt fond og lad det simre i ca. 30 min. hvorefter græskarsuppen blendes til den er helt glat og ensartet. Varm græskarsuppen igennem, tilsæt kokosmælk og smag til med salt og peber.

Servér suppen varm og top med kokosflager, timian, trøffelolie eller chiliolie.

Bon appétit!

Besøg Ditte Ingemanns skønne madunivers The Food Club.

 

Prøv også vores opskrift på cremet flækærtesuppe med frisk grøn olivenolie og pink hvidløg