Citrussalat med mynte, granatæble, pink grapefrugt eddike og citronolie
Vores søde, dygtige gastro-venner fra amaliesigrid står bag denne smukke og utroligt smagfulde citrussalat.
Den friske salat med syrligt-søde citrusfrugter, granatæble, frisk chili, knasende saltede mandler og mynte er så velsmagende at den bliver en uundgåelig favorit på hverdage og i weekenderne.
Antal
4 personer |
Arbejdstid |
Tid i alt |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
3 spsk pink grapefrugt eddike
4 spsk citronolie
Fra markedet
3 appelsiner
2 grapefrugter
1/2 granatæble
2 spsk saltede mandler
1/4 rød chili
1/4 gul chili
En god håndfuld mynteblade
Sådan gør du
Skær skrællen af appelsinerne og grapefrugterne og skær dem så ud i skiver af ca. 0,5 cm.
Pil kernerne ud af granatæblet, hak mandlerne groft, og skær chilierne i tynde skiver. Juster mængden af chili alt efter hvor stærke de er.
Læg citrusskiverne på et serveringsfad og top med granatæblekerner, saltede mandler, chili, mynteblade og pink grapefrugt eddike og citronolie.
Bon appétit!
Opmærksomhedspunkter
Glutenfri: Salaten er naturlig glutenfri.
Laktosefri: Salaten er naturlig laktosefri.
Forberedelse: Du kan skære citrusfrugterne ud inden og opbevare dem i køleskabet dagen før. Resten bør dog først tilsættes lige inden servering.
Granatæble: Du kan med fordel pille granatæblet i et vandbad for at undgå at det sprøjter. Granatæblekernerne kan også forberede dagen inden og opbevare i en lufttæt beholder.
Du kan finde flere dejlige opskrifter på amaliesigrids hjemmeside. Vi anbefaler at følge deres skønne madplan, der kommer med gode opskrifter og inspiration hver uge. Se mere her