Hasselnøddekage med nøddecreme & ananas carpaccio

Server en nøddedrøm med saftig ananas carpaccio 🌰🍍 Perfekt kombination, der glæder både store og små. Kagen fyldes nemt med vores hasselnøddecreme, og ananas carpaccioen vendes i vaniljeeddike og lidt juleolie – et overraskende lille gourmet-twist, der helt sikkert imponerer.
Skøn til gæster, eftermiddagskage, dessert og som weekend-forkælelse.
|
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 20 min | Tid i alt 55 min |
Ingredienser
Hos Oliviers & Co
1 glas hasselnøddecreme
4 tsk vanilje eddike
Juleolivenolie
På markedet
250 g hasselnøddemel
4 store æg
100 g sukker
1 tsk bagepulver
Flormelis
1 ananas

Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180 °C.
Del æggehviderne fra blommerne. Pisk blommerne med sukker, indtil blandingen bliver lys, og rør derefter hasselnøddemel og bagepulver i.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i blandingen. Hæld blandingen i en smurt eller bagepapir-beklædt kageform på 24 cm, og bag i 30-35 minutter. Kontroller med en kniv, at kagen er gennembagt, lad den køle af, og skær derefter kagen midt over, så du har en underdel og en overdel. Smør et rigeligt lag hasselnøddecreme på, og luk den. Drys med flormelis.
Skræl ananasen, fjern øjnene, og skær frugtkødet i kvarte og derefter i tynde skiver. Fordel skiverne på fire tallerkener, dryp med vaniljeeddike og en smule olivenolie. Server afkølet med hasselnøddekagen.
Bon appétit!
