Choko-hasselnøddekage

Bag en lækker choko-hasselnøddekage 🌰 Opskriften er så nem, og fyldet og toppingen er vores lækre crunchy hasselnøddecreme. Skøn til eftermiddagskaffen og weekendhygge.
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 30 min | Tid i alt 1 time 30 min |
Ingredienser
Hos Oliviers & Co
1 glas hasselnøddecreme
1 knivspids havsalt
På markedet
300 g mel
90 g brunt sukker
1 ½ tsk bagepulver
100 g blødt smør
1 æg
50 g hakket chokolade
Et par knuste ristede hasselnødder

Sådan gør du
Bland de tørre ingredienser (mel, sukker, salt, bagepulver) i en skål, og tilsæt derefter først det bløde smør, derefter ægget og til sidst hakket chokolade, mens du rører godt mellem hver ingrediens. Når blandingen er glat, deles dejen i to. Fordel den ene halvdel i en smurt bageform på 22 cm, og sæt den i køleskabet. Lad den resterende dej blive i skålen og sæt også den i køleskabet. Køl dejen i 15 minutter.
Tag formen ud, og smør 3 spiseskefulde kakao-hasselnøddecreme over dejen. Dæk derefter med den anden halvdel af dejen. Sæt den i fryseren i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 160 °C. Bag kagen i 40 minutter eller til en tandstikker eller kniv lige akkurat kommer glat ud. Lad kagen køle af.
Drys med ristede hasselnødder, og dryp 2 eller 3 spiseskefulde hasselnødde-kakaocreme over toppen.
Servér og nyd – bon appétit!
