Bruschetta med sardiner og krydret tomat

Bruschetta med lækre sardiner, saltsyltet citron og tomatcreme er en skøn lille servering, der leder tankerne hen mod hyggelige ferier ved Middelhavet. Opskriften er perfekt til en hyggelig tapasaften eller som en lille appetizer snack. Laver du opskriften om sommeren, så tænd endelig op i grillen. 

De saltsyltede citroner skal forberedes på forhånd. De smager fantastisk og er en lækker lille topping til mange forskellige serveringer. Så du kan med fordel lave lidt ekstra. Se opskriften på lynversionen nederst. Hvis du ikke har dem klar på dagen, kan du sagtens bruge lidt saft og revet skal fra en økologisk citron til at smage dine bruschetta til med.

Der er utrolig stor forskel på kvaliteten af sardiner, og når du først har prøvet de lækre bæredygtigt fangede sardiner fra Grøndals, er det svært at bruge andre. 

TID: 15 minutter

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERSONER

4 skiver surdejsbrød
O&CO tomatcreme med piment d'espellette
2 dåser sardiner i olivenolie (drænet vægt ca. 270g), fx vores bæredygtige sardiner fra Grøndals
2 spsk saltsyltede citroner, finthakkede* 
O&CO semi-dried cherrytomater, 4 stk. skåret i mindre stykker
God hvidvinseddike, fx vores O&CO hvidvinseddike med hvidløg
God frisk ekstra jomfruolivenolie, fx vores lækre øko La Classique
1-2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk basilikum
Salt og peber efter smag 

Grillet toast med sardiner og tomat confit, O&CO opskrift

SÅDAN GØR DU

Varm olivenolie op på en grill pande, og grill skiverne af surdejsbrød let på begge sider til de er lune og sprøde.

Tag brødene af panden og gnid dem med et halveret fed hvidløg. Hæld lidt ekstra jomfru olivenolie på de grillede brød. Smør tomatcreme på. 

Fordel semi-dried cherrytomater, sardiner, finthakkede syltede citroner og basilikum på de grillede brød og afslut med lidt hvidvinseddike og et skvæt god ekstra jomfru olivenolie. Smag til med flagesalt og peber.

Serveres straks. Bon appetit.

____________________________________________________

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden

____________________________________________________
 
🍋 Opskrift på saltsyltede citroner (lyn-udgaven)
Skær 3 vaskede citroner i tynde skiver og fjern alle kerner. Vend citronskiverne i en skål med 3 spsk salt, 3 spsk sukker og 1 dl ekstra jomfru olivenolie, fx vores skønne La Classique. Kom det hele i et tætlukket weck-glas og stil det på køl. De salt-syltede citroner er klar efter 24 timer og holder sig gode 2 uger efter på køl. Bon appétit 👩🏻‍🍳 👨🏻‍🍳

O&CO nyheder